Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje bus rengiami SGD inžinerijos specialistai

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo Klaipėdos universitete pasirašant sutartį dėl suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) verslo ir mokslo klasterio sukūrimo, įsteigiant Baltijos jūros regiono SGD kompetencijų centrą ir SGD terminalų inžinerijos studijų programą.
Krovinio atvykimas į Klaipėdą
Krovinio atvykimas į Klaipėdą / „Lietuvos dujų tiekimo“ nuotr.

„Siekiant sujungti mokymo ir tyrimų infrastruktūrą, kuri sudarys sąlygas mokslui ir verslui bendradarbiauti SGD panaudojimo, gamybos ir technologijų tobulinimo srityse, šiandien įsteigtas SGD kompetencijų centras“, – sako premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovo teigimu, nuo šiol Klaipėdos universitete bus rengiami pirmosios pakopos jūros inžinerijos krypties specialistai, turintys visapusišką išsilavinimą ir žinias, reikalingas besivystančiam SGD terminalų sektoriui.

„Specialistų rengimas siejamas su Baltijos jūros regiono SGD energetikos plėtros perspektyva, darbdavių interesais ir darbo rinkos poreikiais“, – pažymi Vyriausybės vadovas.

SGD terminalų inžinerijos programa jau yra patvirtinta Studijų kokybės vertinimo centro. Pirmųjų studentų priėmimas prasidės jau šiemet.

Baltijos jūros regiono SGD kompetencijų centras inicijuotas kartu su AB „Klaipėdos nafta“, „Vakarų laivų gamykla“, Klaipėdos mokslo ir technologijų parku bei Klaipėdos universitetu.

Susitikęs su Klaipėdos universiteto vadovybe Ministras Pirmininkas A. Butkevičius buvo informuotas apie atliktas struktūrines reformas universitete bei ateities perspektyvas. Reformų metu buvo sumažintas fakultetų skaičius, sujungtos ir sustambintos katedros, kas leido sutaupyti lėšas ir pasiekti subalansuotą biudžetą. Prie to ženkliai prisidėjo ir Vyriausybės skirtos lėšos projekto „Jūra“ trukumui padengti.

Artimiausi universiteto planai – naujo mokslinio laboratorijų pastato statyba. Premjeras pažadėjo, kad reikiamus dokumentus Švietimo ir mokslo ministerija paruoš jau artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas