Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos universitetas tampa naujuoju Baltijos universitetų programos nacionaliniu centru Lietuvoje

Po ilgo atrankos proceso, Klaipėdos universitetą (KU) pasiekė džiugi žinia – KU tampa naujuoju Baltijos universitetų programos (BUP) nacionaliniu centru Lietuvoje. Taip nusprendė tarptautinė BUP valdyba.
KU tampa naujuoju Baltijos universitetų programos (BUP) nacionaliniu centru Lietuvoje. Taip nusprendė tarptautinė BUP valdyba
KU tampa naujuoju Baltijos universitetų programos (BUP) nacionaliniu centru Lietuvoje. Taip nusprendė tarptautinė BUP valdyba / KU nuotr.

Iš viso yra 10 BUP nacionalinių centrų, jų pagrindinė veikla – sutelkti, informuoti ir tinkamai nukreipti dėstytojus, tyrėjus, studentus dalyvauti tarptautiniuose moksliniuose tyrimuose ir kitose veiklose. Du kartus per metus įvyksta BUP centrų vadovų susitikimas, kurio metu aptariamas veiklos koordinavimas.

„BUP – tai Baltijos regiono universitetus vienijanti programa, kurios veiklose Klaipėdos universitetas dalyvauja itin aktyviai. Naujasis laimėjimas ir tarptautinis pripažinimas universitetui labai svarbus. KU mokslinė veikla tiesiogiai susijusi su BUP tikslais: Baltijos jūros regiono darnus vystymasis, švietimo ir mokslinių tyrimų skatinimas“, – sako KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Nacionaliniam BUP centrui Lietuvoje vadovaus KU Socialinės geografijos ir turizmo katedros vedėjas dr. Eduardas Spiriajevas, pavaduotojos pareigas užims KU Ekonomikos katedros vedėja prof. dr. Daiva Labanauskaitė, už komunikaciją ir administravimą bus atsakinga A. Timonina-Mickevičienė. 

Tai ne pirmas KU pripažinimas Baltijos universitetų programoje. Aukščiausių įvertinimų sulaukė dalyvių projektai pastaruosius metus KU organizuojamose vasaros stovyklos „Science and Sail“. Universitetas stovyklą organizavo du metus iš eilės ir sulaukė puikių partnerių ir studentų atsiliepimų.

Baltijos universitetų programa yra viena didžiausių universitetų bendradarbiavimo programų pasaulyje, kurioje 116 Baltijos jūros regiono universitetų, bendradarbiaujančių švietimo ir mokslinių tyrimų srityse, susijusiose su tvariu Baltijos regiono vystymu.

BUP koordinavimo Lietuvoje vėliavą Klaipėdos universitetas perima iš Kauno technologijos universiteto ir nacionaliniam centrui vadovaus bent tris metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai