Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KTU rektoriumi antrai kadencijai perrinktas Petras Baršauskas

ketvirtadienį uždarame Kauno technologijos universiteto (KTU) tarybos posėdyje slaptu balsavimu išrinktas naujas universiteto rektorius. Tarybos narių valia vienbalsiai antrai iš eilės penkerių metų kadencijai perrinktas prof. Petras Baršauskas, praneša KTU.
Petras Baršauskas
Petras Baršauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atvirame tarptautiniame konkurse KTU rektoriaus pareigoms užimti dalyvavo 4 kandidatai – du užsieniečiai ir du lietuviai (išvardinti abėcėlės tvarka): P.Baršauskas, Pablo G.Martinez Lestard, Vidas Raudonis ir Alexander A.Suetin.

„Tarybos narių parodytas pasitikėjimas man suteikia didelį įpareigojimą toliau žengti pradėtu keliu. Esu dėkingas už suteiktą galimybę tęsti pradėtus svarbius darbus Universiteto dabarčiai ir ateičiai“, – sakė P.Baršauskas.

Gegužės 5 d. vykusiame atvirame Tarybos posėdyje, kuriame kandidatai akademinei bendruomenei pristatė KTU ateities vizijas, P.Baršauskas pabrėžė, kad KTU ateitis – tarpdisciplininis bendrasis (ang.comprehensive) universitetas, kuriame yra vykdomi visų mokslo sričių tarptautinio lygio tyrimai ir studijos.

Rektorius pristatė šiam tikslui pasiekti svarbių procesų – KTU ir ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto sinergijos, KTU ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) susijungimo – eigą ir artimiausius žingsnius. P.Baršausko teigimu – visa tai, derinant su vidinių talentų atskleidimu ir išorinių pritraukimu, užtikrins Universiteto lyderystę tarptautiniu mastu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas