Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje pavyko nustatyti dar vieną koronaviruso atvejį

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje COVID-19 nustatytas dar vienam moksleiviui. Apie tai feisbuke pranešė progimnazijos tėvų atstovas Arūnas Penkaitis.
Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje
Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Planas B veikia visu „gražumu“. Infekciją reikia valdyti ir išmokti su ja gyventi. Šiandien Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos Blindžių filiale buvo pratestuoti 228 mokiniai iš 11 kontaktiniu būdu besimokančių klasių. Vienas kaupinys parodė teigiamą rezultatą“, – pranešė jis.

Anot A.Penkaičio, vaikų, kurių ėminiai buvo kaupinyje, tėvai informuoti ir skubiai bus atliekami papildomi ir testavimai. Tėvų atstovo teigimu, dėl saugumo rytoj klasė mokysis nuotoliniu būdu.

„Jei bent vienas asmeninis COVID tyrimas parodys teigiamą korona virusą – klasė nuotoliniu būdu mokysis 2 savaites. Rytoj Blindžiuose bus atlikta dezinfekcija. Taigi nuo rytojaus Blindžiuose izoliuojasi 2 klasės, o likusios 10 klasių mokosi kontaktiniu būdu“, – feisbuke rašo jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje

„Aš tikrai labai neramiai stebiu mūsų vyriausybės šiandienos sprendimą didžiąją dalį Lietuvos mokyklų atidaryti kontaktiniam ugdymui be jokių testavimų ir praktiškai be jokios viruso kontrolės. Panašu, kad arba neatlaikė spaudimo arba tiesiog permetė atsakomybę mokyklų administracijoms ir tėvams. Labai labai tikėkimės, kad viruso plitimas tarp pradinukų nebus didelis ir mokyklos netaps židiniais.

Nuoširdžiai rekomenduoju kitoms mokykloms, jei tik bus galimybė, kartas nuo karto atlikti tą kaupinių testą. Na nebent dėvėsite kaukes, išlaikysite atstumus, dezinfekuosite paviršius ir kitaip saugositės. Jei nesitestuotume, mes galimai turėtume jau trijose klasėse židinius“, – patirtimi dalijasi A.Penkaitis.

15min primena, kad kovo 13 dieną buvo pranešta apie dar du koronaviruso atvejus, nustatytus Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas