Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Laikiusiems geografiją – NŠA žinia: netikslus egzamino klausimas rezultatams pakenkti neturėtų

Nacionalinė švietimo agentūra informuoja, kad iškilus klausimui dėl vienos iš geografijos valstybinio brandos egzamino užduočių klausimo formuluotės tikslumo, vertinant abiturientų darbus į tai bus atsižvelgta, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Abiturientai laikė lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą
Abiturientai laikė geografijos egzaminą / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Užduoties formuluotėje buvo prašoma tiksliai nustatyti konkretų azimutą (50 laipsnių), nors įprastai tokio tipo užduotyse būna leidžiama paklaida (šiuo atveju atsakymas priklauso, nuo kurios ženklo „i“ vietos žemėlapyje matuosime). Taigi, klausime trūko galimą paklaidą įvardijančio prielinksnio „apie“. Planuose ar žemėlapiuose šiaurės kryptis gali būti nurodoma, gali jos ir nebūti. Jeigu nenurodyta kitaip, plane ar žemėlapyje tikroji Šiaurė sutampa su žemėlapio kaire ir dešine rėmelio kraštine.

Visgi nustatant taškų (A, B, C ar D) azimutą nuo informacinio centro (ženklo „i“) artimiausias teisingam atsakymui yra taškas C – visų kitų taškų azimutai, taigi visi kiti atsakymai, yra vienareikšmiškai atmestini.

Nepaisant to, Nacionalinė švietimo agentūra sutinka, kad klausimo formuluotė nėra preciziškai tiksli. Tolesni sprendimai dėl egzamino darbų vertinimo bus priimami po to, kai paaiškės, kaip kandidatai atsakinėjo į šį klausimą.

Trečiadienį abiturientai laikė valstybinį geografijos brandos egzaminą. Nacionalinės švietimo agentūros duomenimis, šiemet jį rinkosi 3476 abiturientai, tai yra pustrečio šimto daugiau nei pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas