Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LCC – universitetas, į Klaipėdą pritraukęs studentus iš 39 pasaulio šalių

LCC tarptautinis universitetas šiuos akademinius metus pradėjo ženkliai padidėjusiu priimtų studentų skaičiumi, kuris išaugo net 33 proc. lyginant su pernai. Universiteto studentų gretas papildė 147 studentai, iš kurių 39 procentai yra Lietuvos piliečiai.
LCC universiteto studentai
LCC universiteto studentai / Projekto partnerio nuotr.

„Džiaugiamės, kad LCC tarptautinis universitetas šiemet sulaukė tiek daug naujų studentų, nepaisant to, jog dėl mažėjančio stojančiųjų skaičiaus kitoms aukštosioms mokykloms tenka uždaryti populiarumo nesulaukusias studijų programas. Taip pat mums be galo smagu, kad LCC studentų bendruomenė tampa vis labiau tarptautiška – vien šiemet čia studijuoti atvyko jaunuoliai net iš aštuoniolikos skirtingų šalių, tarp kurių yra ir JAV, Kanada, Prancūzija, Australija. Šiuo metu universitete studijuoja trisdešimt devynių šalių atstovai, o gausiausias studentų skaičius yra iš Ukrainos, JAV, Rusijos, Gruzijos ir, be abejo, Lietuvos,“ – vardija LCC Rinkodaros skyriaus vadovė Aistė Motekaitienė.

Universitete vis dar populiariausia išlieka Tarptautinio verslo administravimo bakalauro studijų programa, ją vejasi Šiuolaikinės komunikacijos bei Tarptautinių santykių ir vystymo studijų programos. 2017-2018 mokslo metus LCC tarptautiniame universitete pasitiko 563 studentai.

Pasiteiravus pirmo kurso studentų, kodėl jie rinkosi būtent LCC tarptautinį universitetą, akcentuota galimybė studijuoti anglų kalba ir mokytis tarptautinėje aplinkoje, taip pat atkreiptas dėmesys į profesionalius dėstytojus ir Šiaurės Amerikos laisvųjų menų (artes liberales) studijų modelio skatinamą kritišką mąstymą.

Projekto partnerio nuotr./Eduarda
Projekto partnerio nuotr./Eduarda

Iš Ukrainos atvykusi Eduarda atvirauja, kad ji nėra patenkinta gimtosios šalies mokyklomis bei tenykščio išsilavinimo kokybe. Dalyvaudama mokyklos mainų programoje, Eduarda apsilankė JAV ir ten išvydo kitokią kultūrą bei aukštesnį išsilavinimo lygį. „Suprantu, kad išsilavinimas yra labai svarbus visame pasaulyje, ir kad spragos ugdymo sistemoje yra ganėtinai panašios kiekvienoje šalyje. Ukraina visai neseniai ėmė vykdyti švietimo reformą, tačiau šalis neturi pakankamai patirties. Manau, kad tik dalindamiesi patirtimi ir įvairių šalių pavyzdžiais, galime pasiekti pozityvių rezultatų. Po studijų norėčiau grįžti į gimtąją šalį ir prisidėti prie švietimo sistemos gerinimo. Labai norėčiau įkurti anglų kalbos mokymo centrą neįgaliems mokiniams“, – pasakoja Anglų kalbos ir literatūros bakalauro programos studentė Eduarda.

Projekto partnerio nuotr./William
Projekto partnerio nuotr./William

Iš Australijos į Lietuvą studijuoti atvykęs William atskleidžia LCC pasirinkęs todėl, kad ieškojo universiteto, paremto laisvųjų menų studijų modeliu. William pripažįsta, kad ir Australijoje išsilavinimas turi spragų. Anot vaikino, mokytojai vaikus ruošia tam, kad šie išlaikytų egzaminus ir įstotų į universitetą, tačiau nėra suinteresuoti pačiu mokymosi procesu ir moksleivių individualumu bei gabumais. William labai džiaugiasi pagaliau tapęs studentu. Čia jis yra be galo patenkintas studijuodamas įvairiatautėje aplinkoje ir jau spėjo pamilti Klaipėdą.

„Džiaugiuosi, kad LCC yra mažas universitetas – dauguma dėstytojų taip pat gyvena čia, universiteto miestelyje, yra visada pasiekiami. Jie dalyvauja universiteto renginiuose, tad studentai gali juos pažinti ne tik kaip dėstytojus, bet ir kaip draugus. Manau, kad LCC dėstytojai vertina kiekvieno individualumą, stengiasi išugdyti sėkmingus žmones, ir aš tuo labai tuo džiaugiuosi. Taip pat noriu pažinti Klaipėdą, susipažinti su vietine kultūra. Ketinu įsitraukti į Klaipėdos bendruomenės veiklas ir tapti aktyviu miestiečiu“, – dėsto William, LCC studijuojantis Šiuolaikinę komunikaciją.

Projekto partnerio nuotr./Tianna
Projekto partnerio nuotr./Tianna

Tianna į Klaipėdą atvyko iš Kanados. Ji nepabūgo mažos nepažįstamos šalies, net atvirkščiai – be galo svajojo pakeisti aplinką ir susipažinti su įvairių šalių kultūromis. Universitetas jai imponavo dėl čia puoselėjamo bendruomeniškumo, tarptautiškumo, draugiškos aplinkos.

„Išties norėjau išeiti iš komforto zonos ir atsidurti visai kitame gaublio pusrutulyje. Tai padaryti kur kas lengviau, kai taip toli nuo namų randi tarptautinį amerikietiško stiliaus universitetą, kuriame dėstoma anglų kalba. Čia galiu ne tik susipažinti su Lietuvos kultūra, bet ir su daugybės šalių kultūromis vienoje vietoje! Prieš atvykdama maniau, kad atkeliavusi į Lietuvą pradžioje jausiuosi vieniša, tačiau išties taip nenutiko – visada esu apsupta žmonių, įvairių veiklų, skirtingų kultūrų. Vos tik atvykusi pasijutau tarsi namie, tad neturėjau laiko ilgėtis Kanados“, – įspūdžiais dalijasi Tarptautinio verslo administravimo studentė Tianna.

Projekto partnerio nuotr./Egle
Projekto partnerio nuotr./Egle

Savo istorija pasidalijo ir Eglė, atvykusi į LCC studijuoti Tarptautinių santykių. Kai merginai buvo dešimt metų, jos šeima iš Panevėžio išvyko gyventi į JAV. Praėjus dar dešimčiai metų, mergina suprato, kad nori savo ateitį sieti su gimtąja Lietuva.

Anot Eglės, grįžti į Lietuvą tikrai nėra lengva, tad amerikietiškas universitetas Lietuvoje puikiai tiko pirmiesiems žingsniams: „Po daugiau nei dešimties metų gyvenimo JAV jau nebesijaučiu nei tikra lietuve, nei amerikiete – turbūt abejose šalyse jaučiuosi iš dalies emigrante. Pernai bandžiau įstoti į vieną iš Lietuvoje esančių kolegijų, tačiau galiausiai viskas susiklostė kitaip. Šiemet vėl ryžausi stoti Lietuvoje. LCC be galo mane nustebino – čia viskas kitaip, negu tikėjausi iš Lietuvoje esančio universiteto. Žmonės tokie rūpestingi ir padedantys, čia labai gera atmosfera. Universiteto miestelis išties puikus ir gerai suplanuotas – viskas yra šalia ir lengvai pasiekiama, tad atrodo, kad gyvenu vienoje didžiulėje šeimoje. Tai yra labai svarbu, kai tikroji šeima yra taip toli“, – šypsosi Eglė. Tiesa, tėvynės ilgesį pajuto ir merginos tėvai, tad gal jau artimoje ateityje į Lietuvą grįš visa Eglės šeima.

LCC tarptautinis universitetas šiemet pradėjo jau 26-uosius akademinius metus. Tai laisvųjų menų švietimo modeliu paremtas universitetas, kuris ugdo studentų kritinį mąstymą, konfliktų valdymo įgūdžius ir padeda susipažinti su skirtingų pasaulio šalių kultūromis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento