Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampolėje atidarytas naujas MRU padalinys – Sūduvos akademija

Marijampolėje atidarytas naujas Mykolo Romerio universiteto (MRU) padalinys – Sūduvos akademija, penktadienį pranešė universitetas.
Mykolo Romerio universitetas
Mykolo Romerio universitetas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot aukštosios mokyklos, padalinys ne tik keičia regiono akademinį peizažą, bet ir atveria duris naujoms mokslinių tyrimų, švietimo ir bendruomeniškumo galimybėms.

„Marijampolė dėl geopolitinės padėties turi daug nerimo, bet ir daug galimybių. Kaip universitetas, matome dideles regiono plėtros perspektyvas. Mes papildysime Sūduvos regiono plėtros strategiją mokslo ir inovacijų elementu“, – pranešime cituojama MRU rektorė Inga Žalėnienė.

Renginio metu I.Žalėnienė akademijos bendruomenei pristatė universiteto 2024–2029 metų strategiją ir aptarė narystės Europos reformų universitetų aljanse naudas ir perspektyvas.

Atidarymo šventėje taip pat dalyvavo vicerektorius Saulius Spurga, fakultetų ir kitų padalinių vadovai, Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda, Seimo nariai Andrius Vyšniauskas ir Kęstutis Mažeika, Marijampolės kolegijos tarybos pirmininkas Klemencas Agentas.

Vyriausybės nutarimas nuo 2024 metų spalio 1 dienos reorganizuoti Marijampolės kolegiją prijungiant ją prie MRU ir įsteigiant Sūduvos akademiją priimtas šių metų gegužę.

Įgyvendinant kolegijų stiprinimo planą, šiais metais reorganizuotos dar penkios kolegijos.

Nuo liepos 1 dienos Vilniaus dizaino ir technologijų kolegija prisijungė prie Vilniaus kolegijos, Alytaus kolegija prisijungė prie Kauno kolegijos ir tapo jos padaliniu Alytuje.

Kauno technikos kolegija ir Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija tapo viena Lietuvos inžinerijos kolegija.

Nuo spalio 1 dienos Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla prisijungė prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) ir tapo jo padaliniu Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas