Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ministras: niekas nebaus, jei reikalavimus dėl COVID-19 švietimo įstaigos pritaikys savaip

Atsižvelgdamas į tai, kad COVID-19 niekur nedingo, šią savaitę ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga priėmė sprendimus dėl to, kokių priemonių prasidedant naujiems mokslo metams turėtų imtis švietimo įstaigos. Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius tikina, jog įstaigos reikalavimus gali prisitaikyti kitaip, bet protingai.
Algirdas Monkevičius
Algirdas Monkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tie reikalavimai, kurie yra kaip būtinosios sąlygos, tai yra bandymas kiek įmanoma labiau sumažinti rizikas. Kiek galima labiau apsisaugoti, bet tą daryti racionaliai ir protingai.

Vadovams tikrai nebus jokių sankcijų, jeigu jie pakeis reikalavimus ir protingai pritaikys, pagal esamas sąlygas. Ir turės argumentus, konsultacijas su sveikatos biuru, steigėju, kaip tai padaryti“, – penktadienį vaizdo konferencijos metu su suinteresuotomis pusėmis kalbėjo ministras A.Monkevičius.

Vadovams tikrai nebus jokių sankcijų, jeigu jie pakeis reikalavimus ir protingai pritaikys.

Jis ragino apie reikalavimus švietimo įstaigoms diskutuoti ramiai bei teigė norintis, jog vadovams kylantys klausimai apie naują tvarką būtų atsakyti.

„Jeigu kyla klausimai, norėtume, kad nė švietimo įstaiga neliktų be atsakymo. Nė vienas vadovas neliktų vienas su savo klausimais“, – sakė ministras ir reiškė viltį, kad mokykloms naujiems mokslo metams padės pasiruošti savivaldybių administracijos.

Visą Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inicijuotą diskusiją su švietimo specialistais, švietimo įstaigų vadovais, profsąjungų atstovais galite stebėti žemiau:

VIDEO: Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inicijuota diskusija

Baudžiamasis kodeksas numato kad tas, kas pažeidė teisės aktų dėl sveikatos apsaugos reikalavimus ar užkrečiamųjų ligų profilaktikos kontrolės taisykles, ir dėl to išplito susirgimas ar kilo epidemija, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Administracinė atsakomybė numatyta už Civilinės saugos įstatymo ir kitų civilinę saugą reglamentuojančių teisės aktų nevykdymą ar pažeidimą bei Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimus.

Pagal ministro A.Verygos šią savaitę patvirtintus reikalavimus, į švietimo įstaigas sugrįžę darbuotojai, mokiniai ar studentai turės laikytis atstumų arba dėvėti veido apsaugos priemones, pamokos tos pačios klasės mokiniams visą dieną turės būti organizuojamos toje pačioje patalpoje, švietimo įstaigos įpareigotos stebėti mokinių ir darbuotojų sveikatą.

Plačiau apie reikalavimus įstaigoms ir jų vadovams – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus