Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Nacionalinio IT iššūkio dalyvių laukia didysis žinių patikrinimas: 20 pažangiausių žengs į kitą etapą ir kurs unikalius vaizdo žaidimus

Šiemet daugiau nei 4 tūkst. Lietuvos moksleivių jau priėmė Nacionalinį IT iššūkį ir siekia įgyti vertingų programavimo žinių. Balandžio 24 d. visi IT iššūkio dalyviai, 7-9 klasių moksleiviai, galės patikrinti savo įgūdžius visuotiniame teste, o pasiekę geriausius įvertinimus keliaus į antrąjį etapą. Šiemet IT iššūkio metu moksleiviai kuria vaizdo žaidimus.
Susitikimai mokykloje
Susitikimai mokykloje / „Telia“ nuotr.

Vasario mėnesį prasidėjusiame Nacionaliniame IT iššūkyje moksleiviai aktyviai dalyvauja ekspertų parengtose vaizdo pamokose, susipažįsta su šiuolaikinių technologijų galimybėmis, programavimo pagrindais. Užsiregistravę moksleiviai gali peržiūrėti visas dešimt vaizdo žaidimo programavimo pamokų ir sukurti pirmuosius savo vaizdo žaidimus.

Balandžio 24 d. vyks didysis Nacionalinio IT iššūkio žinių patikrinimas – testas. Dvidešimt geriausius rezultatus pademonstravusių moksleivių ne tik laimės išmaniuosius laikrodžius, tačiau taip pat drauge su patyrusiais profesionalais galės įgyvendinti savo vaizdo žaidimų idėjas. Trijų geriausių projektų autoriai laimės nešiojamus žaidimų kompiuterius. Birželio pradžioje dalyviai ir mokytojai bus pakviesti į Nacionalinio IT iššūkio uždaromąjį renginį ir apdovanojimų ceremoniją.

„Telia“ nuotr./Susitikimas mokykloje
„Telia“ nuotr./Susitikimas mokykloje

Norintys dalyvauti balandžio 24 d. vyksiančiame didžiajame žinių patikrinime turi užsiregistruoti Nacionalinio IT iššūkio tinklalapyje www.itissukis.lt. Pasitikrinti žinias gali visi norintys, bet pretenduoti į prizus ir patekti į kitą projekto etapą galės tik 7-9 klasių moksleiviai.

Nacionalinis IT iššūkis – pirmasis projektas, skirtas visos Lietuvos mokiniams gerinti žinias IT srityje ir patirti tiesioginį technologijų panaudojimą. „Telia Global Services Lithuania“ kompetencijų centro pradėtame ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamame iššūkyje aktyviai įsitraukia mokyklos ir moksleiviai iš visos Lietuvos. Šiemet aktyviausios mokyklos – iš Vilniaus, Klaipėdos, Telšių, Utenos, Alytaus apskričių.

„Telia“ nuotr./Susitikimas su moksleiviais mokykloje
„Telia“ nuotr./Susitikimas su moksleiviais mokykloje

Projekto metu „Telia“ technologijų ekspertai taip pat vyksta į Lietuvos mokyklas ir pristato karjeros IT srityje galimybes ir atsako į moksleivių klausimus. Technologijų ekspertus į savo mokyklą galima pakviesti užpildžius formą IT iššūkio tinklalapyje www.itissukis.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius