Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Parodoje „Mokykla“ – nuo mobilios bioklasės, IT technologijų iki kino edukacijos

Ketvirtą kartą Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančios parodos „Mokykla 2014“ metu bus ne tik bandoma parodyti bendruomenių svarbą ugdymo procese, bet ir sukuriama gausybė galimybių bendruomenių nariams kartu dalyvauti įvairiuose renginiuose.
Paroda "Mokykla"
Paroda "Mokykla" / LITEXPO

 

Pirmą kartą parodoje bus sukurta „Svajonių mokykla“, kuri atspindės šių metų parodos akcentą – „Mokyklą be sienų“. Pamokos mokiniams ir mokytojams vyks „Mobiliojoje bioklasėje“ ir trijose interaktyviose klasėse: e.ŠVIESA kuriamoje ,,Atradimų klasėje“, „Samsung“ - ,,Galimybių klasėje“ ir „Prestigio“- ,,Ateities klasėje“.  

„Svajonių mokykloje“ veiks ir keletas specialių erdvių: sveikatingumo ir sporto, „Menų dūzgių“,  muziejų. Jose vyks tiek pamokos, tiek kūrybinės – edukacinės dirbtuvės, veiks biblioteka, mokytojų ir mokinių kambarys, „Metodų mugė“, „Vaiko gerovės erdvė“, kurioje galės konsultuotis specialiųjų poreikių vaikus auginantys tėvai. Apie sveiką mitybą lankytojams pasakos ,,Virtuvės mitų griovėjai“, o kulinarines pamokas ves Alfas Ivanauskas.

„Šiuose renginiuose gali dalyvauti ne tik moksleiviai, bet ir jų tėvai, mokytojai, kiti mokyklos darbuotojai. Užsiėmimų interaktyvumas, galimybė ne tik stebėti, bet ir dalyvauti juose parodys, koks svarbus bendruomeniškumas siekiant bendro komandos rezultato. Tikimės, kad tokį suvokimą dalyviai išsineš iš parodos ir ims taikyti ugdymo procese“, - teigia parodos „Mokykla 2014“ projekto vadovė Lina Jurkėnaitė.

Ugdymo plėtotės centras, VšĮ „Kuriančios bendruomenės“ ir VšĮ „IDES“ parodos metu kvies lankytojus į forumą „Švietimo patirtys nuo A iki Ž“, kuriame lankytojai galės susipažinti su geraisiais ugdymo pavyzdžiais, atskleisiančiais, kaip pasiekti, kad vaikai, tėvai, mokytojai mokykloje jaustųsi savi. Taip pat čia bus svarstoma apie tai, ką daryti, kad mokykla neribotų galimybių, o taptų saviraiškos ir atradimo džiaugsmo kupina erdve, ką galima laikyti besimokančiojo sėkme bei kaip ją pasiekti?

„Šį forumą organizuojame todėl, kad tikime, jog gerieji pavyzdžiai įkvepia, kad kartu kuriamos idėjos veda prie pokyčių, o susitikus bendraminčiams, įvyksta gerokai daugiau nei kas nors gali tikėtis“, - teigia Ugdymo plėtotės centro atstovė Justina Sajė.

Ugdymo plėtotės centras pristatys ir kitą forumą – „Įvairovei atvira mokykla“, kuriame bus aptariamos švietimo sistemos perspektyvos, galimybės ir įgūdžiai, reikalingi ugdant globaliai mąstančius, atsakingus už save ir savo aplinką piliečius. Jį ves vizionierius, filosofijos mokslų daktaras, naujadaros bendrovės „Eksponentė“ direktorius Stasys Paulauskas ir Lietuvos laisvosios rinkos prezidentas Žilvinas Šilėnas.

Asociacija „Infobalt“ savo stende pristatys projektą „Patinka“, kuriuo siekiama padėti vaikams atrasti IT kūrėjo talentą, o mokytojams – rasti įdomią veiklą. Projektas subūrė privačius mokymo centrus ir iniciatyvius mokytojus iš Lietuvos mokyklų į neformaliojo ugdymo tinklus, supažindinančius vaikus su šiuolaikinių technologijų pasauliu.

„Stojančiųjų į IT specialybes nuolat mažėja ir, kai pabandėme išsiaiškinti kodėl taip yra, pamatėme, kad informacinių technologijų programa mokykloms nėra patraukli. Todėl subūrėme mokytojus, kurie susipažinę su mokymo centrų programomis ir pasirinkę jiems patraukliausias, dalyvavo centrų organizuojamuose mokymuose, gavo mokymo medžiagą, nuolatines konsultacijas ir savo mokyklose įkūrė vaikų būrelius. Į ugdymo veiklas įtraukėme daugiau nei 170 mokytojų, o į būrelius – 1500 mokinių“, - teigia asociacijos „Infobalt“ inovacijų vadovas Andrius Plečkaitis.

Parodos metu projekto „Patinka“ stende vyks pamokos, kuriose mokytis galės ne tik mokiniai, bet ir mokytojai. Lankytojai galės įgyti naujų žinių kompiuterinės grafikos, interneto technologijų, programavimo, robotikos, projektų vadybos ir kitose srityse. Užsiėmimus ves projekto metu parengti mokytojai.

Mažiuosius humanitarus – kino mėgėjus, jų tėvus ir mokytojus į parodą turėtų atvilioti Lietuvos kino centro organizuojami užsiėmimai. Stende bus pristatomos Lietuvos kino centro ir įvairių kitų organizacijų vykdomos kino edukacijos iniciatyvos ir projektai, taip pat įvairūs filmai, kuriuos Lietuvos kino kūrėjai siūlo žiūrėti moksleiviams ir mokytojams. Stende lankysis ir su stendo svečiais bendraus kino edukacijos projektų vykdytojai bei filmų kūrėjai.

„Parodos metu Lietuvos kino centras surengs tris renginius. Vienas jų – lektorės iš užsienio seminaras ir dirbtuvės, skirtos kino edukacijai, kino kūrimui. Be to, moksleiviai ir jų tėveliai stende galės išbandyti jėgas viktorinoje ir laimėti prizų, o mokytojams bus rengiami trumpi Lietuvos kino centro projekto „Kino edukacijos ugdymo bazė“ pristatymai“, - teigia Lietuvos kino centro atstovė Jurgita Sarnickienė.

Parodoje iš viso vyks daugiau kaip 200 įvairių renginių, bus pristatoma mokyklų įranga, naujausios mokymo priemonės ir technologijos. Parodoje dalyvaus daugiau nei 90 įmonių ir organizacijų.

Ketvirtą kartą Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO organizuojama paroda „Mokykla 2014“ vyks lapkričio 21-23 dienomis. Tradiciškai šalia įsikurs visai šeimai skirta paroda „Vaikų šalis“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas