Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priešmokykliniu ugdymu Kaune susirūpinusi ministrė įsitikino: nuogąstauti neverta

Kauno švietimo įstaigose vietos užteks visiems priešmokyklinio amžiaus vaikams, o priešmokyklinės grupės veiks visuose miesto mikrorajonuose. Tuo įsitikino penktadienį Kaune viešėjusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, – informuoja Kauno miesto savivaldybė.
Audronės Pitrėnienės vizitas Kaune
Audronės Pitrėnienės vizitas Kaune / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Švietimo ir mokslo ministerijai gavus skundą dėl dviejose Kauno mokyklose neformuojamų priešmokyklinio ugdymo klasių, aptarti situacijos su miesto vadovais penktadienį atvyko švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Ji žurnalistams po susitikimo sakė buvusi įtikinta, kad priešmokyklinio ugdymo vietų moksleiviams užteks.

Priešmokyklinės grupės veiks kiekvienoje Kauno ikimokyklinėje įstaigoje ir mokykloje-darželyje, taip pat – ir mokyklose-daugiafunkciuose centruose.

Nuo šių metų rugsėjo 1 d. visoje šalyje bus įteisintas privalomas priešmokyklinis ugdymas. Tam Kaunas pasiruošęs – 2016-2017 mokslo metais priešmokyklinės grupės veiks kiekvienoje Kauno ikimokyklinėje įstaigoje ir mokykloje-darželyje, taip pat – ir mokyklose-daugiafunkciuose centruose. Bus sudaromos grupės rusakalbiams vaikams bei jauniesiems kauniečiams su klausos sutrikimais.

„Visos ugdymo įstaigos turi dirbti taip, kad tėvai į jas visas norėtų vesti savo vaikus. Jei vienos įstaigos tėvų yra vertinamos geriau nei kitos, tuomet kyla tokios problemos, kad vienoje įstaigoje nėra vietų, o kitos – apytuštės. Tos mokyklos turėtų daugiau dėmesio skirti tam tikrų stereotipų paneigimui, – kalbėjo ministrė. – Iš esmės pokalbio metu gavau atsakymą, kad nei vienas priešmokyklinukas nenukentės ir visiems tėvams bus pasiūlyti patys geriausi variantai pagal gyvenamąją vietą. Vietų tikrai yra pakankamai, todėl tėveliams nuogąstauti neverta. Jų vaikais bus pasirūpinta.“

A.Pitrėnienė domėjosi dviejų pradinių mokyklų – Kauno „Ryto“ ir Prano Mašioto – situacija. Šios įstaigos yra gavusios dvigubai daugiau būsimųjų pirmokų prašymų nei jose yra vietos. Todėl buvo nuspręsta jose neformuoti priešmokyklinių grupių, o prioritetą teikti šių mokyklų apylinkėse, Šilainių mikrorajone, gyvenantiems būsimiesiems pirmokams.

Kaip sakė Kauno savivaldybės švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika, sprendimas neleisti dviem mokykloms formuoti priešmokyklinio ugdymo klasių priimtas dėl to, kad šiose mokyklose mokyti daugiau vaikų tiesiog nebūtų vietos.

Priešmokyklinio ugdymo grupės, kuriose dar yra laisvų vietų, bus formuojamos netoliese esančiose Tado Ivanausko ir Milikonių mokyklose.

„Nuo „Ryto“ mokyklos iki T.Ivanausko progimnazijos, kurioje formuojamos priešmokyklinės grupės, yra tik 100 metrų. Tad tikrai nėra tokių didelių problemų, kaip atrodė. Man buvo svarbu įsitikinti, jog Kaune nebus tokio scenarijaus, kad rugsėjo pirmąją priešmokyklinukai neturės, kur mokytis. Iš tikrųjų matau, kad taip nebus. Iš susitikimo išvažiuoju ramia sąžine“, – tvirtino ministrė.

Ji pabrėžė, kad priešmokyklinis ugdymas yra savivaldybės funkcija, todėl ministerija savivaldybės sprendimų keisti negali.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, priešmokyklinio ugdymo grupes dabar lanko 96 proc. šalies šešiamečių. Iki rugsėjo 1 dienos papildomai planuojama įsteigti dar apie 80 naujų grupių naujai ateisiantiems vaikams, daugiausia didžiuosiuose miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai