Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ratuoti architektai sostinėje sprendė rebusus

Rytoj minimą Tarptautinę architektų dieną sostinėje įsikūrę architektai pasitiko originaliai – kelios dešimtys į komandas susibūrusių architektų rungtyniavo specialiai jiems parengtame orientaciniame dviračiais. Kaukėti ir kitaip „pasipuošę“ varžybų dalyviai po Vilniaus centrą važinėjo rinkdami architektūrines užuominas ir mėgino pergudrauti kolegas.
Architektai dalyvauja orientaciniame žaidime
Architektai dalyvauja orientaciniame žaidime / Giedriaus Akelio nuotr.

Architektų profesinės šventės ir jos proga surengtų varžybų organizatoriai „Architektūros fondas“ bei baldų projektavimu ir gamyba užsiimanti įmonių grupė „Ergolain“ pasirūpino, kad orientacinio klausimai apie Vilniaus pastatus būtų nelengvas iššūkis architektams. 

„Idėja inicijuoti šią pramogą kilo sutarus, kad šių metų Architektų šventės tema bus dviračiai. Nors Vilniuje vyksta įvairūs orientaciniai, užuominos apie Vilniaus architektūrą buvo parengtos specialiai šioms varžyboms. Juk ne kiekvienas vilnietis žinotų, kokį puikiai atpažįstamą pastatą yra suprojektavęs Eduardas Chlomauskas arba kokiam Vilniaus architektūros šedevrui pastatyti prireikė 33 tipų fasoninių plytų. Džiaugiamės, kad architektų azartas kiekviename orientacinio punkte tik augo“, – sako „Ergolain“  Dizaino skyriaus vadovė Vaida Kandratavičiūtė.

Orientacinis dviračiais – ne vienintelė pramoga, kurią architektų šventės proga rengia jos organizatoriai. Rytoj į sostinę iš Šiaulių „Aušros“ muziejaus padalinio – Dviračių muziejaus, vienam vakarui atkeliaus devyni dviračiai, pristatantys šios transporto priemonės evoliuciją nuo pirmųjų prototipų iki šių dienų.

Be to, pasak šventės organizatorių, po pasisekimo sulaukusio architektų orientacinio kilo idėja panašią pramogą architektų vardu padovanoti visiems miestiečiams.

„Jau netrukus mėnesį su „Architektūros [ekskursijų] fondo“ pagalba planuojame suorganizuoti nemokamą ekskursiją, į kurią pakviesime visus norinčius daugiau sužinoti apie Vilniaus architektūros istoriją“, –  teigia  V. Kandratavičiūtė

Liepos 1-ąją minima Tarptautinė architektų diena Vilniuje jau antrus metus iš eilės bus švenčiama Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje. Planuojama, kad į tradicija tampantį profesinės šventės renginį susirinks apie 400 architektų ir architektūros studentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas