Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Anglijos universitetas uždraudė studentiškų kepurių mėtymo ceremoniją

Rytų Anglijos universiteto (angl. – University of East Anglia; UEA) studentai buvo informuoti, kad negalės diplomų įteikimo ceremonijoje į orą išmesti savo kepurių su plokščiu kvadratiniu viršumi. Už tam tikrą mokestį jie galės nusifotografuoti nebent imituodami kepurėlių metimą, o kepuraitės vėliau nuotraukose būtų pridėtos su „Photoshop“ programa.
Diplomų įteikimas / 123rf.com nuotr
Diplomų įteikimas / 123rf.com nuotr

Kaip skelbia portalas independent.co.uk, šio žingsnio imamasi dėl saugumo. Mat pastaraisiais metais mėtydami kepuraites studentai neretai susižeidžia.

Studentai laiške prašomi nemėtyti į orą kepuraičių, o tik pavaizduoti metimo judesį – esą vėliau nuotraukose, pasitelkus „Photoshop“ programą, tos kepuraitės bus pridedamos. Vienos tokios nuotraukos paredagavimas kainuos 8 svarus.

Rytų Anglijos universiteto teisininkų draugijos studentė Louisa Baldwin laikraščiui „The Tab“ teigė mananti, kad jeigu sumokėjo už drabužio, kuris yra tos dienos vizitinė kortelė, 45 svarus nuomą, jai turi būti leista leista dalyvauti kepurių mėtymo ceremonijoje.

Kepuraičių mėtimą apibūdinantis kaip „nepriimtinai rizikingu veiksmu“ Rytų Anglijos universitetas pranešė, kad sprendimas nebeleisti mėtyti į orą kepuraičių priimtas dėl studentų sužeidimų pastaraisiais metais – krintančios kepuraitės jau ne vieną sužeidė. Universitetas tvirtino norintis garantuoti, kad studentams tokią svarbią dieną būtų užtikrinta, jog bet kokių galimų sužalojimų bus išvengta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas