Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitgalį Lietuvos moksleiviai išsirinko savo lyderį

Balandžio 21-23 dienomis vyko Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) forumas 2017 – XXIV oji Asamblėja, kurio metu sostinėje lankėsi 400 moksleivių iš visos Lietuvos.
Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) forumas
Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) forumas / Organizatorių nuotr.

Jos metu mokinių savivaldų atstovai išsirinko naują organizacijos Prezidentę Ramintą Matulytę bei Revizijos komisijos narius: Gintarę Vikmonaitę, Lauryną Puidoką ir Simą Sirtautą.

„Lietuvos moksleivių sąjunga – organizacija, kurioje užaugo ne viena karta
lyderių, kurie šiandien jau kaip suaugę žmonės keičia Lietuvos valstybę. Organizacija per daugiau nei dvidešimt gyvavimo metų prisidėjo prie pačių
svarbiausių švietimo sistemos pokyčių ir geresnės aplinkos moksleiviams kūrimo. Ateinančius dvejus metus Lietuvos moksleivių sąjunga turi būti profesionali, kokybiškai moksleivių interesams atstovaujanti, vykdanti analize ir strateginiu planavimu paremtą veiklą, užtikrinanti moksleivių interesams atstovaujančių struktūrų kompetenciją ir atvira organizacija.“ – kalbėjo Raminta Matulytė.

Balandžio 21 dieną Socialinių mokslų kolegijoje (SMK) vykusio LMS Pavasario forumo atidaryme sveikinimo žodį tarė Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, Vilniaus miesto savivaldybės jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Jonas Laniauskas, LMS l. e. p. Prezidentė Dovilė Bikelytė bei SMK direktorė Gabija Skučaitė.

Švietimo ir mokslo ministrė pristatė švietimo sistemos problemas bei sprendimo būdus, savo veiklą. Didelis dėmesys skirtas ir emocinės aplinkos temai dėl vykstančios LMS metinės programos „Emocija +“, todėl diskusijoje „Gyvenime kaip teatre“ dalyvavo trys teatro aktoriai: Eimutis Kvoščiauskas, Vytautas Rumšas bei Inga Filipovič, kurie dalinosi savo patirtimi. Taip pat moksleiviams pristatytas ir SMK projektas „Kūrėjų karta“.

Po produktyvių dienų, sekmadienį dalyviams – atgaiva: internetinės svetainės „Google“ atstovas, pristatęs pranešimą „Pasaulis kraustosi iš proto į internetą“, „Kūrėjų kartos“ dirbtuvės, radio laidų bei renginių vedėjas Jonas Nainys, „SEB“ atstovų paskaita apie verslumą, dizainerės Janinos Zibirevos paskaita apie savo veiklą.

Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) – visuomeninė, savanoriška, pelno nesiekianti, vienintelė Lietuvos moksleivių interesams atstovaujanti bei Lietuvos mokinių savivaldas vienijanti organizacija. LMS – jau 20 metų veikia tam, jog Lietuvos moksleiviai būtų atstovaujami, o į jų nuomonę būtų atsižvelgta aukštesniuose lygmenyse!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas