Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiaulių ir Vilniaus universitetai turės daugiau laiko reorganizacijos planui rengti

Šiaulių (ŠU) ir Vilniaus (VU) universitetai reorganizacijos sąlygas Seimui turės pateikti iki spalio 10 dienos. Tam po svarstymo antradienį pritarė parlamentas – „už“ balsavo 90, „prieš“ – 1, 6 parlamentarai susilaikė. Dėl šio nutarimo Seimas turės balsuoti dar kartą.
Vilniaus Universitetas
Vilniaus Universitetas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anksčiau Seimas tikėjosi pertvarkos sąlygų sulaukti iki birželio 15-osios, tačiau, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Eugenijaus Jovaišos teigimu, iki šios datos būtų sudėtinga suorganizuoti universitetų senato ir tarybos posėdžius.

Seimo posėdžio metu pristatant nutarimą skeptiškai apie jį kalbėjo konservatorius Kęstutis Masiulis.

„Naikiname universitetą mažame, iš dalies vidutiniškam, regiono mieste – Šiauliuose. Dabar labai lengva nuspėti: kurį laiką [ten] bus Vilniaus universiteto koks nors filialas, o po to nieko nebebus. Tai akivaizdu“, – teigė jis ir pridūrė, kad „Šiauliai viską paliko savieigai“, o miestas nebebus universitetinis.

Su tokiu požiūriu nesutiko kitas konservatorius Mantas Adomėnas. Jis tikino, kad kuriant ŠU prijungimo prie VU planą, bandoma išryškinti ŠU akademines stiprybes, tokias kaip robotika, meno edukacija, specialiųjų pedagogų rengimas.

ŠU prie VU planuojama reorganizuoti prijungimo būdu, tam pritaria abiejų aukštųjų mokyklų valdymo organai.

Vyriausybė praėjusių metų lapkritį patvirtino visų Lietuvos universitetų tinklo pertvarkos planą. Pagal jį, šalyje iš keturiolikos universitetų liks devyni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas