Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ŠMM paskelbs, kur bus kuriamas Mokslo ir technologijų populiarinimo centras

Antradienį bus paskelbta, kuriame Lietuvos mieste – Vilniuje ar Kaune – bus kuriamas Mokslo ir technologijų populiarinimo centras.
Audronė Pitrėnienė
Audronė Pitrėnienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį švietimo ir mokslo ministrei Audronei Pitrėnienei bus pristatytos Kauno ir Vilniaus miestų pateiktos Mokslo ir technologijų populiarinimo centro vizijos ir bus priimtas sprendimas dėl centro steigimo vietos, nurodo ministerija.

Sprendimą ministrė priims kartu su darbo grupe, kurioje yra Ūkio ministerijos, Vyriausybės kanceliarijos, Turizmo departamento, Mokslo tarybos, Mokslų akademijos, Universitetų rektorių konferencijos atstovai. Darbo grupei vadovauja švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė.

Švietimo ir mokslo ministerija modernaus Mokslo ir technologijų populiarinimo centro steigimą Lietuvoje inicijavo siekdama paskatinti visuomenės susidomėjimą mokslu. Į ministerijos kvietimą kurti tokį centrą atsiliepė Vilniaus ir Kauno savivaldybės.

Kaunas siūlo centrą statyti Nemuno saloje. Vilnius savo ruožtu centrą siūlo steigti esamo Vilniaus universiteto Planetariumo vietoje.

Švietimo ir mokslo ministerija teigia ketinanti kreiptis į Vyriausybę, kad Mokslo ir technologijų populiarinimo centras būtų įtrauktas į valstybinės reikšmės objektų sąrašą.

Numatoma, kad centras duris galėtų atverti 2018–2019 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas