Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ŠMSM surengs susitikimą su mokyklų vadovais dėl biurokratinės naštos švietimo įstaigose

Pirmadienį Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) rengia nuotolinį susitikimą su mokyklų vadovais dėl tiesiogiai su ugdymu nesusijusių administravimo veiklų ir jų keliamų iššūkių. Susitikimas rengiamas aptarti mokyklų vadovų pateiktus siūlymus, kaip galima atsisakyti dalies biurokratinių administravimo darbų arba juos supaprastinti, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Mokykla
Mokykla / 123RF.com nuotr.

„Suprantame mokyklų vadovų keliamą problemą. Griežtėjant viešųjų pirkimų organizavimo reikalavimams, asmens duomenų apsaugai, atsirandant vis daugiau įstaigų reglamentavimo, daugėja ir papildomų administravimo darbų švietimo įstaigose. Nors absoliuti dauguma papildomų administravimo darbų atsiranda ne dėl Švietimo, mokslo ir ministerijos reikalavimų, kartu su mokyklų vadovais bandysime ieškoti sprendimų, kaip sumažinti biurokratinę naštą švietimo įstaigose“, - sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius.

Šią savaitę Lietuvos švietimo įstaigų vadovų profesinės sąjungos, Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Lietuvos gimnazijų asociacijos, Lietuvos progimnazijų asociacijos, Lietuvos pagrindinių mokyklų asociacijos, Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų asociacijos ir Lietuvos švietimo pagalbos asociacijos vadovai kreipėsi į ministeriją ir kitas institucijas prašydami inicijuoti diskusiją ar kitus veiksmus dėl biurokratijos švietimo įstaigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas