Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės mokyklos kviečiamos dalyvauti lauko klasių konkurse

Įdomiau mokytis klasėje ar lauke su vaizdu į žaliuojantį parkelį? Vilnius kviečia mokyklas į mokymo procesą žvelgti kūrybiškai – pamokoms išnaudoti įvairias sostinės erdves ar pamokas iš tradicinių kabinetų perkelti į lauko klases. Maksimali vienam projektui skiriama suma iki 15 tūkst. eurų, rašoma savivaldybės pranešime spaudai.
Mokiniai
Mokiniai / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Vilnius nuolat ieško kūrybinių mokymosi sprendimų. Galimybė pamokas perkelti už mokyklos sienų, į naują, neįprastą erdvę leis į mokymo procesą įnešti naujų atspalvių, moksleiviams tai bus dar viena motyvacinė priemonė. Kai lankiausi mokykloje, kuri jau turi kupolą, supratau, kad klasės net konkuruoja, kuriai pamoka įvyks lauko klasėje.“, – sako Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Visiškai uždara, nuo oro sąlygų apsaugota lauko klasė galės turėti vėdinimo ir šildymo sistemą. Tokias klases mokyklos galės naudoti visus metus – šaltuoju metų laiku bei vasarą –pamokos vyks tarsi lauke, tik po skliautu.

Lauko klasių įrengimo projektų konkurse dalyvauti gali Vilniaus savivaldybei pavaldžios bendrojo ugdymo įstaigos. Iš viso lauko klasėms bus paskirstyti 450 tūkst. eurų. Viena mokykla gali pateikti vieną paraišką. Prašymai ir visi reikalingi dokumentai konkursui turi būti pateikti iki 2022 m. birželio 23 d. (įskaitytinai).

Iki šiol sostinėje buvo įgyvendinti tik pavieniai mokyklų bendruomenių lėšomis įgyvendinti lauko klasių projektai – Vilniaus Šilo mokykloje, Vilniaus Basanavičiaus progimnazijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?