Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stebėkite TEDxVilniusED tiesiogiai jau šį šeštadienį

Sausio 28 dienč visi norintys galės stebėti transliacijas tiesiogiai iš TEDxVilniusED konferencijos. Pagal pasaulyje garsų TED konferencijų formatą organizuojamas renginys dalyvius pasitiks šūkiu „Kai protas žaidžia” ir dalinsis įkvepiančiomis idėjomis apie edukaciją, jos ateitį bei kūrybiško mokymosi svarbą.
„TEDex“ renginys
„TEDex“ renginys / Lauros Penekaitės nuotr.

Tiesioginę renginio transliaciją galėsite stebėti pasirinktinai – originalia anglų kalba arba su tiesioginiu vertimu į lietuvių.

Norinčius patirti dar didesnį bendruomeniškumo jausmą, transliacijas drauge stebėti pakvies virš 30 šalies bibliotekų.

„Mes tikime, kad padėdami įkvepiančiomis idėjomis sklisti, prisidedame prie žmonių tobulėjimo, o kartu – prie pokyčių visuomenėje. Todėl labai džiaugiamės, kad kiekvienais metais TEDxVilnius bendraminčių ratas plečiasi – renginių metu salės pilnos, o transliacijas stebi vis daugiau žmonių. Šį šeštadienį kviečiame prisijungti visus, kurie neabejingi švietimo dabarčiai ir ateičiai – mokytojus, tėvus, edukacijos entuziastus. Dalinsimės idėjomis apie tai, kaip padėti protui žaisti, kaip mokymosi procesą paversi kūrybiškesniu, įdomesniu ir labiau įkvepiančiu”, – sako Justina Stašelytė, TEDxVilniusED kuratorė.

Konferencija su šūkiu „Intelligence Having Fun“ – „Kai protas žaidžia” vyks technologijų parke „Vilnius Tech Park“. Nuo 9.30 ryto prasidėsiančiame renginyje įkvepiančias kalbas sakys net 9 pranešėjai iš JAV, Airijos, Suomijos, Vengrijos, Ispanijos ir Lietuvos. Tai Angelos Chronis – filosofijos mokslų kandidatas iš Katalonijos pažangiosios architektūros instituto; Teresa Lamb – menininkė ir technologė iš Niujorko; Colinas Powellas – Lietuvoje gyvenantis mokymosi programų koordinatorius iš JAV; Harry Mccannas – Airijos skaitmeninio jaunimo tarybos direktorius bei internetinio portalo „Trendster“ vyriausiasis redaktorius; David Pálházi iš Vengrijos, besirūpinantis pažangiu kurčiųjų švietimu; dr. Marjo Kyllönen – Helsinkio švietimo skyriaus vadovė; Marius Narvilas – Vilniaus Jėzuitų gimnazijos technologijų mokytojas, pripažintas inovatyviausiu meno ir technologijų mokytoju Lietuvoje bei neįprastas muzikines istorijas pasakojantys vaikinai „Subtilu-Z“.

Daugiau apie pranešėjus sužinokite ČIA.

Renginio metu pranešėjai laikysis TED konferencijų reikalavimų: pranešimai bus sakomi anglų kalba ir negalės trukti ilgiau nei 20 minučių.

Kol suaugusieji klausysis įkvepiančių kalbų, jaunieji dalyviai nuo 7 iki 13 metų įsitrauks į kūrybines dirbtuves – mokysis robotikos, programavimo bei kitų veiklų, kurios mokymosi procesą paverčia įdomiu, pagrįstu patirtimi ir savarankiškais atradimais.

Visi bilietai į renginį išpirkti iš anksto – iš viso renginyje dalyvaus 350 žiūrovų: mokytojų, tėvų, vaikų ir švietimo entuziastų.

TEDxVilniusED transliacija šeštadienį, sausio 28 d. vyks tiesiogiai portale 15min, taip pat tedxvilnius.com, nuo 9:30 iki 16:30.

TEDxVilniusED transliaciją stebėti kartu su bendraminčiais kviečia ir dalis viešųjų Lietuvos bibliotekų. Bibliotekų sąrašą rasite ČIA.

Renginio programą rasite ČIA.

Pagal visame pasaulyje vykstančių TED konferencijų reikalavimus, renginiai yra nesiekiantys pelno – visi pinigai už bilietus skiriami renginio organizavimui, komanda dirba savanoriškais pagrindais, taip pat ir pranešėjai dalyvauja neatlygintinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas