Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Studentai parodė puikias farmacijos teisės žinias (nuotraukos)

Šeštadienį, balandžio 17 dieną Vilniaus miesto 1–osios apylinkės teisme įvyko ilgai lauktas kasmet ELSA Lietuva (Europos studentų teisininkų asociacijos Lietuvos nacionalinės grupės) organizuojamos nacionalinės teisminio proceso inscenizacijos „STart 2010“ pusfinalis, kurio metu teisės studentai turėjo puikią progą atskleisti žinias farmacijos teisės tema.
Teisminio proceso inscenizacijos „STart 2010“ pusfinalis
Teisminio proceso inscenizacijos „STart 2010“ pusfinalis / ELSA nuotr.

Pusfinalį sudarė du etapai, kurių pirmajame nugalėjo trys iš šešių merginų komandos, o antrajame – trys vaikinų komandos. Burtai lėmė, kad abiejuose etapuose skirtingose pusėse susirungė vienas kito verti priešininkai, kurių galimybės buvo lygios – tai pabrėžė net patys teisėjai.

ELSA nuotr./Teisminio proceso inscenizacijos „STart 2010“ pusfinalis
Teisminio proceso inscenizacijos „STart 2010“ pusfinalis

Tad, susipažinkime su į finalą patekusiais: pirmojo etapo laimėtojos – dvi Vilniaus universiteto studenčių komandos „Dictum factum“ (Viktorija Krukonytė ir Kristina Budrytė) bei „Force Majeure“ (Vilma Tenytė kartu su Gražina Juskevič) ir Mykolo Romerio universitetą atstovavusi merginų komanda „I&J Chambers“ (Ieva Butrimavičiūtė ir Jūratė Misonytė).

Finale jos susitiks su antrajame etape puikiai pasirodžiusiais vaikinais: Vilniaus universiteto studentais Šarūnu Narbutu ir Justinu Jarusevičiumi su komanda „Panacėja“ bei Mykolo Romerio atstovais – Karolio Gudo ir Justo Randžio komanda „Gudas, Randis ir partneriai“ ir iš lokalinio teisminio proceso inscenizacijos finalo atkeliavusiais „MRU 007“, kurios priešaky – Denis Parchajev ir Aleksandras Asovskij.

ELSA nuotr./Teisminio proceso inscenizacijos „STart 2010“ pusfinalis
Teisminio proceso inscenizacijos „STart 2010“ pusfinalis

Konkurso įtampą keitė laimėtojų džiugesys ir puikūs pamokymai, kaip išvengti klaidų, ką reikia tobulinti. O kokia gi teisminio proceso inscenizacija be garbingos teisėjų komisijos? Pirmajame etape teisėjų kolegijos pirmininko poziciją užėmė advokatų kontoros „Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai“ advokatas Ignas Dargužas, o jam užduoti suktus ir sunkius klausimus dalyviams padėjo „Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN“ teisininkas Liudas Karnickas bei „J.Judickienė ir partneriai Jurex“ advokato padėjėjas Rytis Valūnas.

Ne mažiau kompetentingą komisiją galėjome atrasti ir antrajame etape – komisijos pirmininkas buvo jau minėtos advokatų kontoros „Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai“ teisininkas Andrej Rudanov, o taip pat dalyvių likimus sprendė „Lideika, Petraukas, Valiūnas ir partneriai LAWIN“ advokatė Edita Ivanauskienė ir teisininkė bei „STart 2009“ laimėtoja – Sigita – Aurelija Vaičiūnaitė.

Ne vienas iš besivaržiusiųjų pabrėžė, kad šįkart teisėjavę ne tik davė puikius patarimus ateičiai, bet ir mokėjo šiltai pabendrauti su dalyviais, numalšinti jų stresą pajuokavimais ir šypsenomis, kurių netrūko, kai buvo ištarti laimėtojų vardai. Kaip teigė A.Rudanov, pasirodžiusiųjų kalbos buvo profesionalios, džiugino akivaizdus išankstinis dalyvių pasiruošimas ir atsakingas pasirodymas. Taip pat teisininkas pagyrė pasirinktą temą, kuri puikiai atitiko šių dienų aktualijas: neseniai pasikeitė farmacijos teisės reglamentavimas, taip pat pasitaiko nemažai bylų, susijusių su farmacija.

Kaip po to pasisakė dar ne vienas teisėjų kolegijos narys – šis konkursas ir jo dalyviai yra verti profesionalų vardo bei, kas šauniausia, buvo pabrėžta, kad su tokiais stipriais studentais būtų įdomu susitikti teismo posėdyje skirtingose barikadų pusėse. Tokie puikūs žodžiai paskatino visas komandas dar stipriau ruoštis „STart 2010” finalui, kuris įvyks gegužės 1–ąją Lietuvos Respublikos Aukščiausiajame Teisme. Nepraleiskite puikios progos pabūti žūtbūtinės kovos tarp šaunių studentų liudytojais ir pasigėrėti vienu didžiausiu ELSA renginiu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas