Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Suaugusiųjų švietimo projektams paskirstyta 290 tūkst. eurų

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) paskirstė lėšas neformalajam suaugusiųjų švietimui ir tęstiniam mokymui.
Pinigai
Pinigai / www.worldoffshorebanks.com

Trečius metus organizuojamas suaugusiųjų švietimo projektų konkursas sulaukė daugiau nei 200 paraiškų, tai yra beveik tris kartus daugiau negu pernai. Atrinktiems 36 projektams paskirstyta 290 tūkst. eurų.

Daug projektų skirta valstybinės kalbos mokymuisi, meniniam ir kultūriniam pilietiškumo ugdymui, verslo planavimui, sveikai gyvensenai.

„Projektų tikslas – pasiūlyti kuo įvairesnių programų suaugusiesiems, kad jie galėtų mokytis, plėtoti savo profesines ir asmenines kompetencijas, kad lengviau prisitaikytų prie nuolat besikeičiančių darbo rinkos poreikių“, – ministerijos pranešime cituojama švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Konkursui projektus teikė aukštosios mokyklos, asociacijos, viešosios įstaigos, bibliotekos, profesinio mokymo įstaigos, trečiojo amžiaus universitetai.

Projekto turinys turėjo atitikti vieną iš sąlygų, nurodytų Vyriausybės šiemet patvirtintoje finansavimo metodikoje – mokymosi visą gyvenimą plėtra, darbo rinkai reikalingų įgūdžių ugdymas, mokymasis trečiojo amžiaus universitete ir kt.

Konkursą organizuoja Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras.

Pagal Eurostato duomenis, 2015 metais Lietuvoje dalyvaujančių neformaliojo suaugusiųjų švietimo veikloje buvo 5,8 proc. nuo visų gyventojų. Siekiama, kad iki 2023 metų šis rodiklis pakiltų iki 12 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas