Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tarp vaikų socializacijos centrų vyksta tarptautinis bendradarbiavimas

Lietuvoje veikia šeši vaikų socializacijos centrai. Vienas iš šešių centrų – Vilniaus vaikų socializacijos centras. Vaikų socializacijos centre padedama vaikui adaptuotis ir integruotis į visuomenę, tęsti mokymąsi. Sėkmingam visuomenei priimtinų vertybių sistemos perteikimui įtaką daro nuolatinis centro bendradarbiavimas su švietimo, mokslo bei kultūros įstaigomis, socialiniais partneriais.
Pedagogai
Pedagogai / Vilniaus vaikų socializacijos centro nuotr.

Vienas iš įstaigos kaitos ir augimo veiksnių – ugdymo įstaigų partnerystė, bendradarbiavimas, kai gerosios patirties perėmimas ir dalijimasis vyksta ne tik tarp pačių pedagogų, bet ir tarp švietimo įstaigų.

Vilniaus vaikų socializacijos centro bendruomenė jau daugiau kaip penkerius metus bendradarbiauja su Lenkijos socializacijos centru MOW „Promyk“. Kas metai gegužę mokinės, lydimos pedagogų, vieši Lenkijoje, kur dalyvauja įvairioje kultūrinėje, pažintinėje ir sportinėje veikloje.

Partnerystė skatina moksleivių kultūrinį sąmoningumą, raišką, ugdo socialinius ir pilietinius gebėjimus. Centrų bendradarbiavimas yra naudingas ir pedagogams bei visai bendruomenei. Partnerystė su užsienio socializacijos centru gerina pedagogų socialinius įgūdžius, suteikia žinių apie kitas švietimo sistemas.

Lapkričio 23–24 dienomis Vilniaus vaikų socializacijos centre viešėjo grupė pedagogų iš socializacijos centro partnerio Lenkijoje, MOW „Promyk“. Metodinių dienų metu centrų pedagogai aptarė kompleksinės pagalbos vaikui organizavimą ir teikimą, vaiko ugdymo individualizavimą.

Vilniaus vaikų socializacijos centro pedagogai kolegoms pristatė centre vykdomas elgesio korekcijos, savivertės stiprinimo, ankstyvosios intervencijos, socialinių įgūdžių programas. Centro mokytojai atvėrė savo klasių duris kolegoms, vedė atviras pamokas, aptarė darbo su mokymosi motyvacijos stokojančiomis mokinėmis metodus ir formas.

Pristatydami centro vykdomą ikiprofesinio mokymo programą, jo darbuotojai svečius pakvietė susipažinti su dar vienu partneriu – Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centru. Kolegos iš Lenkijos ne tik susipažino su šia profesinio rengimo įstaiga, bet ir dalyvavo praktinėse veiklose. MOW „Promyk“ pedagogai pasidalijo savo pedagogine patirtimi, supažindindami su metodais, taikomais neformaliojo švietimo veiklose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas