Jie vertino bakalauro studijų programą „Maisto mokslas ir technologija“ ir magistro studijų programą „ Maisto mokslas ir sauga“ šešiose srityse: programos tikslai ir numatomi studijų rezultatai, programos sandara, personalas, materialieji ištekliai, studijų eiga ir jos vertinimas, programos vadyba.
Kaip teigė šių programų koordinatorė, Kauno technologijos universiteto (KTU) CTF Maisto mokslo ir technologijos katedros vedėja prof. Daiva Leskauskaitė, visos sritys buvo įvertintos palankiai.
„Šioms programoms vykdyti sutelktas personalas iš tiesų yra kvalifikuotas ir tinkamas dėstyti įvairias maisto mokslo ir technologijų disciplinas, tad studentai gali pasiekti gerų ir apčiuopiamų rezultatų. Personalo žinios ir kompetencijos yra nuolat tobulinamos, tad vykdomi moksliniai tyrimai yra aukštos kokybės ir praturtina studijų procesą“, – sakė ji.
Vertinimo metu akcentuota gausiai vykdomų mokslinių tyrimų svarba ir teigiama jų įtaka minėtoms programoms.
„Ekspertai puikiai atsiliepė ir apie mūsų turimus materialinius išteklius, skirtus studijoms ir mokslinei veiklai užtikrinti – modernias laboratorijas, jose esančią įrangą. Mes galime pasidžiaugti ir pirmuoju Lietuvoje įrengtu Maisto mokslo ir technologijų kompetencijos centru, kuriame tiek mokslininkai, tiek studentai, tiek verslininkai gali išbandyti inovatyvias idėjas“, – paminėjo profesorė.
Kaip vieną privalumų vertintojai išskyrė mokslo renginių ir mokslinės veiklos į kurią gali įsitraukti studentai įvairovę, o taip pat puikiai įvertino ir studentams teikiamą pagalbą universitete.
„Stengiamės įvairiomis formomis bendrauti tiek su studentais, tiek su jų būsimaisiais darbdaviais – palaikome glaudų ryšį su verslu. Taip didėja mūsų programų kokybė ir patrauklumas“, – akcentavo D. Leskauskaitė.