Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„TEDxVilniusED“ lapkritį prabils apie žaidžiantį protą

„Intelligence Having Fun“ – kai protas žaidžia. Tokiu šūkiu lapkričio 26 d. intelektualią publiką pasitiks konferencija „TEDxVilniusED“, kuri rengiama pagal pasaulyje garsių TED konferencijų formatą. Joje profesionalai dalinsis idėjomis, kaip išlaisvinti proto kūrybingumą bei sieks iš naujo apibrėžti edukacijos sąvoką.
Laima Penekaitė, Pavel Kel ir StepDraw
Laima Penekaitė, Pavel Kel ir StepDraw / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 TEDx

Registracija į renginį prasideda jau šiandien – bilietus įsigis žiūrovai, praėję organizatorių atranką.

„Inovacijos klesti tik tokioje aplinkoje, kurioje skatinamas kūrybingumas. O jis atsiranda tada, kai atradimo džiaugsmas ir eksperimento nesėkmė vertinami su vienodu pozityvumu ir žaismingumu. Neabejingiems kūrybiškumui rūpi, kaip šį principą taikyti visur – šeimoje, mokykloje, darbe ir, svarbiausia, švietimo sistemoje“, – sako Justina Stašelytė, „TEDxVilniusED“ kuratorė.

Todėl, lapkričio 26 d., „Menų spaustuvėje“ Vilniuje vyksiančioje konferencijoje laukiami visi, kuriems rūpi edukacijos dabartis ir ateitis: mokytojai, dėstytojai, tėvai, švietimo atstovai. Renginyje laukiama ir vaikų nuo 7 iki 13 metų – jie visą dieną galės dalyvauti žaismingose dirbtuvėse ir patirti kūrybiškos edukacijos džiaugsmą.

O tuo metu įkvepiančias kalbas ant scenos sakys žinomi edukacijos specialistai, mokslininkai, inovatoriai. Dalyviai laikysis TED konferencijų taisyklių – jų pranešimai bus įtraukiantys, sakomi anglų kalba ir truks ne ilgiau 20 minučių. Į lietuvių kalbą pranešimai bus verčiami to pageidaujantiems žiūrovams. Kalbos bus filmuojamos ir vėliau talpinamos internete, kur jas matyti galės visas pasaulis.

„Nepaisant to, kad kalbas po renginio galima peržiūrėti internete, kasmet sulaukiame vis gausėjančio žiūrovų skaičiaus „TEDxVilnius“ konferencijose. Nes jose per pertraukas rengiami kūrybiniai užsiėmimai, vyksta interaktyvi komunikacija tarp dalyvių ir žiūrovų, gimsta naujos pažintys ir yra daug galimybių savo mintimis dalintis su kitais, skleisti idėjas ir kurti pagrindus bendriems projektams ateityje“, – sako J.Stašelytė.

Registruotis bilietų įsigyjimui į „TEDxVilniusED“ konferenciją galima jau nuo šiandien – tam reikia užpildyti anketą, kurią rasite ČIA.

Organizatoriai atrinks žiūrovus, kuriems rūpi edukacijos tema, kurie turi nuomonę šiuo klausimu ir pasirengę drąsiai ja dalintis su kitais. Registracija vyks iki lapkričio 9 dienos. Apie galimybę įsigyti bilietą atrinkti kandidatai bus informuojami iki lapkričio 11 dienos.

Bilieto kaina į „TEDxVilniusED“ renginį suaugusiam yra 40 Eur, o bendras vieno iš tėvų ir vaiko bilietas – 60 Eur.

Pagal visame pasaulyje vykstančių „TED“ konferencijų reikalavimus, renginiai yra nesiekiantys pelno – visi pinigai už bilietus skiriami renginio organizavimui, komanda dirba savanoriškais pagrindais, taip pat ir pranešėjai dalyvauja neatlygintinai.

Panaši konferencija apie edukaciją Vilniuje buvo organizuojama ir pernai, kuri vadinosi „TEDxKids@Vilnius” ir pakvietė praleisti dieną ateities mokykloje. Renginyje dalyvavo 300 žmonių, savo kalbomis įkvėpė 12 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio, o vaikai interaktyviai leido laiką 3D modeliavimo, programavimo, kinetinių skulptūrų kūrimo, maisto technologijų ir kituose, su inovacijomis susietuose užsiėmimuose.

Apie „TEDxVilniusED“

„TEDxVilniusED“ – tai „TEDxVilnius“ komandos organizuojamas renginys, skirtas švietimui.

Renginio tikslas – suburti vaikus, tėvus, mokytojus, švietimo entuziastus, inovatorius, mokslininkus bei išgirsti apie svarbiausias inovacijas švietimo srityje. Renginį sudaro praktinės kūrybinės dirbtuvės bei pranešimai, vykdomi pagal TED kalbų formatą.

Apie „TEDxVilnius“

„TEDxVilnius“ – iniciatyva, kurios tikslas Lietuvoje populiarinti TED formato konferencijas. Jų metu pasakojamos įkvepiančios istorijos, atskleidžiami įdomūs faktai ir pristatomos naujausios, dėmesio vertos idėjos. „TEDxVilnius“ komanda siekia atrasti dar nematytus, negirdėtus, gabius ir įdomius žmones bei suteikti jiems galimybę papasakoti pasauliui savo mintis ar parodyti jau atliktus darbus.

„TEDxVilnius“ galite sekti socialiniuose tinkluose „Twitter“, „Instagram“, „LinkedIn“ arba galite tapti „TEDxVilnius“ gerbėju socialiniame tinkle „Facebook“.

Apie TEDx (x = nepriklausomai nuo TED organizuojamas renginys)

„TEDx“ – tai programa, sukurta vadovaujantis šūkiu „Idėjos, kurias verta skleisti“. Ji skirta vietinių renginių organizatoriams, norintiems suburti žmones, kurie trokšta organizuoti į TED konferencijas panašius renginius bei tapti TED bendruomenės nariais.

„TEDx“ renginiuose pranešėjų pasisakymai yra derinami su „TEDTalks“ vaizdo įrašais, rodomais ekrane. Taip siekiama paskatinti diskusijas ir bendrumą. Tokiems renginiams suteikiamas „TEDx“ prekių ženklas. Jame esanti raidė „x“ reiškia „nepriklausomai organizuojamas renginys“. „TEDConference“ vietinių renginių organizatoriams suteikia tik bendrąją pagalbą. „TEDx“ renginiai yra organizuojami nepriklausomai nuo TED. Juos planuoja ir įgyvendina vietinės iniciatyvinės žmonių grupės, kurios laikosi griežtų TED reikalavimų, nustatančių konferencijos formatą ir užtikrinančių tam tikrą kokybės lygį.

Visi „TEDx“ tipo renginių pranešimai yra filmuojami ir vėliau patalpinami „YouTube“ platformoje esančiame „TEDTalks“ kanale. Geriausi pranešimai atrenkami ir įkeliami į centrinę TED.com interneto svetainę.

Apie TED

TED yra ne pelno siekianti organizacija, pasišventusi šūkiui – „Idėjos, kurias verta skleisti“. 1984 m., 4 dienų trukmės konferencija Kalifornijoje tapo šios organizacijos gimimo atskaitos tašku. Iki dabar TED smarkiai išaugo ir labiau nei bet kada siekia palaikyti pasaulį keičiančias idėjas ir iniciatyvas. Tam net buvo įsteigtas specialus apdovanojimas „TEDPrize“, leidžiantis savo idėjomis tikintiems žmonėms pradėti jas realizuoti. 2016 m. apdovanojimas skirtas antropologijos profesorei Sarahai Parcak.

TED konferencijoje skaityti pranešimus kviečiamos iškiliausios, daugiausiai nuveikusios pasaulinio garso asmenybės. Jų pasisakymai yra filmuojami ir vėliau patalpinami interneto svetainėje TED.com. Ten esanius pranešimus peržiūrėti galima nemokamai. Vieni garsiausių TED pranešėjų yra: Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Seras Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozis Okonjo – Iwaelas, Isabel Allende ir Jungtinės Karalystės Ministras Pirmininkas Gordon Brown.

Kasmetinė TED konferencija vyksta Longbyče, Kalifornijoje. Ji taip pat transliuojama ir Palmspringse.

TED galite sekti socialiniame tinkle „Twitter“ arba galite tapti TED gerbėju socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas