Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdovų rūmuose – švietimo konferencija „LearnED“

Nors pastaruoju metu Lietuvoje vyksta nemažai įvairių pedagogams skirtų renginių, seminarų bei konferencijų, dažnas iš jų būna persmelktas pedagoginio darbo sunkumais ir pesimizmu. Taip užsisuka neigiamas požiūris į pedagogo profesiją ne tik visuomenėje, bet ir tarp pačių pedagogų.
Mokytojas
Mokytojas / 123RF nuotr.

Nenuostabu, kad tokiu atveju jauni žmonės nesirenka pedagogo profesijos, o pasirinkę dažnai palieka ją per pirmuosius penkerius pedagoginio darbo metus.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 išmintingos moters taisyklių

„Iš tiesų mokytojo profesija – pati fantastiškiausia. Tai yra be galo kūrybingas, lankstus ir įdomus darbas. Svajoju ir tikiu, kad vieną dieną mokytojo profesija Lietuvoje bus gerbiama“, – sako didžiausio Baltijos šalyse ikimokyklinio ugdymo tinklo „Vaikystės sodas“ ir Karalienės Mortos mokyklos įkūrėja, socialinių mokslų daktarė Austėja Landsbergienė.

Balandžio 12 dieną ji kviečia į Valdovų rūmuose vyksiančią „Vaikystės sodo“ švietimo konferenciją, kurioje laukiami darželių ir mokyklų pedagogai, mokyklų administracijos darbuotojai, tėvai, seneliai, visi, kuriems yra svarbi švietimo ir vaikų ugdymo tema. Tikimasi, kad ši pedagogo profesijos svarbą akcentuojanti konferencija taps gražia kasmete tradicija.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Austėja Landsbergienė
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Austėja Landsbergienė

„Norime, kad ši konferencija būtų kupina įdomių įžvalgų, diskusijų, patirties, mokslinių tyrimų ir įkvepiančių idėjų, kurios leistų pedagogui ir atsipalaiduoti, ir pasijusti įvertintu bei pasidžiaugti prasmingu savo darbu. Sieksime, kad ši konferencija būtų tokia, kad pedagogai jos kasmet lauktų, kad galėtų pasisemti įkvėpimo.

Turime grąžinti Lietuvai tą jausmą, kad Mokytojas yra vienas svarbiausių žmonių bendruomenėje, į kurį galima kreiptis pagalbos sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atmintinė tėvams: kaip užauginti aukšto emocinio intelekto vaiką

Taip pat norime grąžinti Mokytojams tą jausmą, kad tai, ką jie daro, yra prasminga ir vertinama. Ir pritraukti tokius žmones į šią profesiją, kurie supras, kad Mokytojas – net ne profesija, o gyvenimo būdas. Tikiu, kad tai bus diena pasidžiaugimų: vieni kitais, gerąja patirtimi, profesijos prasmingumu“, – teigia dr. A.Landsbergienė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Eugenijus Laurinaitis
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Eugenijus Laurinaitis

Pirmojoje konferencijoje dalyviai turės galimybę išgirsti buvusį „Volkswagen“ JAV padalinio generalinį vadovą, dabartinį Audi, Škoda ir SEAT garbės valdybos narį, Reykjavik Geothermal/Iceland valdybos pirmininką profesorių Carlą H.Hahną. Taip pat renginyje savo idėjomis dalinsis gydytojas psichiatras, psichoterapeutas, populiarios knygos „Žvilgsnis iš veidrodžio“ autorius dr. Eugenijus Laurinaitis, psichologas, psichoterapeutas „Jaunimo linijos“ vadovas dr. Paulius Skruibis, žurnalistas, rašytojas, aktyvus visuomenės veikėjas ir TV laidų vedėjas Andrius Tapinas, profesionalus karjeros konsultantas Rytis Jurkėnas, dr. A.Landsbergienė ir kiti.

Registracija į renginį ir bilietai: http://vssk.eventpen.com/register.

Švietimo ir ugdymo įstaigos už bilietus gali mokėti iš mokinio krepšelio.

Daugiau informacijos: http://vaikystes-sodas.lt/konferencija/

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas