Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vytauto Didžiojo universitete jubiliejinė rugsėjo pirmoji prasidėjo ypatingomis iškilmėmis

Mokslo metų pradžios renginiai į Lietuvos aukštąsias mokyklas ir kolegijas sukvietė beveik 28 tūkst. pirmakursių. Tarp jų vis daugiau aukštojo mokslo mūsų šalyje siekiančių užsieniečių.
Eisenos akimirkos
VDU / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš 25 metus atkurtas VDU naujuosius mokslo metus pradėjo ypatingomis iškilmėmis.

Pirmakursius, dėstytojus ir universiteto vadovus ta proga pasveikino Valdas Adamkus, Vytautas Landsbergis, Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius ir kiti svečiai.

Jubiliejiniams mokslo metams skirti renginiai universitete vyks ištisus metus. Universiteto rektorius pastebi, kad vis daugėja čia norinčių studijuoti užsienio studentų.

„Kalbu apie tuos žmones, kurie atvažiuoja nuolatinėms studijoms – jų yra kelis kartus daugiau. Yra ir tokių, kurie atvažiuoja pagal įvairiausias mainų programas. Šiais metais mes pasiekėme 5 proc. dalį iš užsienio atvažiavusių studentų“, – sakė VDU rektorius Zigmas Lydeka.

Daugiausiai užsieniečių mokosi Sveikatos mokslų universitete. Iš Nigerijos, Baltarusijos, Indijos ir Kamerūno atvykusieji Lietuvoje mielai renkasi medicinos ir odontologijos studijas.

 „Bendrai švietimo sistemos įvardinimas kaip prioritetinės Lietuvoje politiniame lygmenyje – labai svarbus žingsnis. Dėstytojai, mokytojai tikisi, kad švietimo sistemos finansavimas seks tuo žodžiu, kuriuo švietimo sistema įvardijama kaip prioritetas“, – teigė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Vilniaus universiteto studentai, nešini plakatais ir skanduotėmis girdami kiekvienas savo fakultetą, pirmadienį keliavo nuo Seimo iki Vilniaus universiteto centrinių rūmų.

„Vilniaus Universitetas – tradicijų universitetas šioje Europos dalyje. Daug tradicijų susiformavo per eilę metų, todėl mokslo metų pradžioje parodome miestui gražų būrį jaunų, protingų žmonių“, – sakė laikinasis Vilniaus universiteto rektorius prof. habil. dr. Jūras Banys.

Iš viso Lietuvoje – 44 aukštosios mokyklos ir kolegijos. Jose studijuoja per 150 tūkst. studentų. Šiais metais studentai rinkosi kiek kitokias specialybes. Sumažėjo norinčiųjų studijuoti socialinius ir humanitarinius mokslus. Daugiau rinkosi technologijos ir fizinius mokslu. Dar labiau išaugo studijuojančių biomediciną gretos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas