Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje atidarytas modernus Tarptautinės Amerikos mokyklos sporto kompleksas

Tarptautinėje Amerikos mokykloje Vilniuje (AISV) ketvirtadienį iškilmingai atvertas daugiafunkcis vidaus ir lauko sporto kompleksas. Tai pirmasis toks už privačias įstaigos lėšas pastatytas unikalios konsktrukcijos mokyklos priestatas žaliuojančiu stogu.
Atidarymo akimirka
Komplekso atidarymo akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Viso komplekso plotas – beveik 7020 kv. metrų.

Į šlaitą įkastame naujajame lauko ir vidaus komplekse įrengta moderni sporto salė, lauko futbolo aikštelė, valgykla ir kitos popamokinei veiklai bei kultūriniams renginiams skirtos erdvės. Per metus pastatytas priestatas mokyklos plotą padidino nuo 2140 iki 3840 kv. metrų.

Mokyklos direktorės Yvonne Rickets teigimu, naujosios erdvės ne tik praturtins mokymosi procesą, bet taip pat prisidės prie bendros veiklos su kitomis Lietuvos ir užsienio mokyklomis vystymo.   

„Siekiant mokyklos plėtros viziją paversti realybe, prisidėjo daugelis – ankstesni mokyklos vadovai, Vilniaus miesto savivaldybė, JAV ambasada ir visa mokyklos bendruomenė. Nuo šiol mūsų mokiniai turės naujas erdves sportui ir popamokinei veiklai, kuri praturtins mokymosi procesą, organizuoti, o miesto akademinė bendruomenė – naują modernią erdvę mūsų bendrai veiklai. Tikiu, kad tai dar labiau įkvėps, motyvuos ir suteiks sąkygas moksleiviams siekti puikių rezultatų“, – sakė Y. Rickets.

Mokyklos plėtros projektui žalią šviesą AISV valdyba uždegė dar 2008 m., tačiau vystant projektą teko įveikti daug įvairių iššūkių – nuo finansavimą apsunkinusios ekonominės krizės iki sunkaus darbo kuriant optimalų projektą, kuris tinkamai įsilietų į Vilniaus senamiesčio aplinką.

Investicijos į šį projektą siekia 2,2 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas