Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VU džiūgauja: trečdalis stojančiųjų renkasi šią aukštąją mokyklą

Bene trečdalis – 5 230 – visų stojančiųjų į universitetus pirmuoju prioritetu pageidavo studijuoti Vilniaus universitete (VU). Toliau pagal stojančiųjų skaičių rikiuojasi Kauno technologijos universitetas (2 124), Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (1 999) ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas (1 925).
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tokią informaciją, likus vos kelioms valandos iki prašymų studijuoti registracijos Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informacinėje sistemoje, praneša VU.

Lyginant su praeitas metais, bendras stojančiųjų skaičius į universitetus šalyje sumažėjo apie 8 proc., tačiau pageidaujančių studijuoti VU pirmuoju prioritetu skaičius išaugo apie 5 proc.

Pagal pirmąjį prioritetą populiariausiomis VU studijų programomis šiemet išlieka medicina (521), programų sistemos (376), teisė (259), politikos mokslai (256) ir ekonomika (256).

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus universitetas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus universitetas

Į populiariausiųjų dešimtuką taip pat pateko skandinavistika (235), psichologija (234), odontologija (192), kriminologija (183), kūrybos komunikacija (131).

Tarp kolegijų daugiausiai pirmuoju pasirinkimu stojantieji rinkosi Vilniaus kolegiją (2 884), antroje vietoje buvo Kauno kolegija (2 820), trečioje – Klaipėdos valstybinė kolegija (1 070).

Trečiadienis yra paskutinė diena, kada stojantieji į universitetus bei kolegijas dar gali pateikti ir koreguoti savo prašymus. Stojantieji į aukštąsias mokyklas tai turi padaryti iki trečiadienio 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas