Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vyriausybė spręs, ar mokyklai sostinėje leisti dirbti pagal anglišką ugdymo programą

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar Vilniuje įsikūrusiai privačiai britų mokyklai leisti mokyti pradinukus pagal Anglijos nacionalinę ugdymo programą.
Didžiosios Britanijos vėliava
Didžiosios Britanijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mokykla

Nemenčinės plente įsikūrusi bendrovės „The British School of Vilnius“ valdoma mokykla iki šiol veikė kaip neformalaus mokymo įstaiga, BNS tvirtino mokyklos atstovai.

„Prašome patvirtinti mūsų mokymo planą, kurį mes norime turėti savo mokykloje, tai yra norime dirbti pagal anglišką mokymo programą, taip pat inkorporuoti ir lietuvių kalbos pamokas, suderinus su Švietimo ir mokslo ministerija, taip pat inkorporuoti daug dalykų, susijusių su Lietuvos istorija“, – BNS sakė mokyklos priėmimo skyriaus vedėja Erika Vikniutė.

Anot jos, pamokos, išskyrus lietuvių ir ispanų kalbų, vyks angliškai, visi pedagogai yra įgiję kvalifikaciją Jungtinės Karalystės aukštosiose mokyklose. Lietuvių kalbos vaikai mokysis pagal Lietuvoje patvirtintus mokymo planus.

Patvirtinti leidimą Vyriausybei siūlanti Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nurodo, kad lietuvių kalbos mokymas bus organizuojamas moksleiviams nuo 5 metų amžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas