Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomi žmonės dalijosi savo profesinio kelio istorijomis

Daugelis žmonių dažnai susiduria su iššūkiais, norėdami susirasti sau įdomią ir patrauklią veiklą, kuri būtų tolimesnės karjeros garantas.
Žilvinas Šilgalis.
Žilvinas Šilgalis. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Daugelis iš mūsų kartais pamąstome, kas būtume, jei kas nors dar vaikystėje būtų papasakoję apie vienas ar kitas veiklas, profesijas ir taip būtų padėję galvoje susidėlioti aiškesnį darbo pasaulio vaizdą.

Organizacija JCI Sostinė, asociacija AIESEC ir Všį Profat dėkoja visiems prisidėjusiems prie šios jaunimui aktualios iniciatyvos – Vilniaus savivaldybės remiamo projekto ŽINAU, KUR AUGSIU. Šio projekto metu siekiama ne tik pristatyti įvairias profesijas, bet ir mažinti jaunų žmonių nedarbą ilgalaikėje perspektyvoje, padėti jiems atrasti savo karjeros kelią profesinėje ir savanoriškoje veikloje.

Projekto metu Vilniaus mokyklų moksleiviams buvo pristatytos įvairios profesijos, vyko diskusijos, žaidžiant simuliacinius žaidimus, jaunimas ieškojo savęs. Specialistai konsultavo įvairiais su karjera susijusiais klausimais, jaunimas buvo skatinimas skirti daugiau dėmesio informacijos apie įvairias darbo ir veiklos galimybes paieškai.

Gruodžio 4 d. ISM universitete vyko baigiamasis renginys, kurio metu savo profesinio kelio istorijomis dalijosi žymūs Lietuvos žmonės: aktorė, režisierė – Violeta Mičiulienė, seimo narys – Žilvinas Šilgalis ir šokėjas, choreografas – Šarūnas Kirdeikis. Mokymus apie sprendimų priėmimą renginio dalyviams vedė Mantas Tvarijonavičius.

Šio renginio metu skambėjo ne tik jaunimo klegesys, tačiau jiems buvo keliami ir klausimai, kokia veikla yra teisinga, kaip greitai išsisemti galima dirbant sau neįdomų, kad ir gerai mokamą darbą. Atvirai ir be užuolankų buvo kalbama apie darbo virtuvę, ilgą savęs profesinėje srityje ieškojimo kelią, atsakinėjama į nepatogius klausimus tiek pristatymų metu, tiek prie kavos puodelio.

Organizatoriai, matydami moksleivių bei studentų susidomėjimą, papildomas paskaitas rengs ir Vilniaus universitete bei įvairiose mokyklose. Tikima, kad ši, atrodytų, niekuo neišsiskirianti informacija itin padeda studijų pasirinkimo, specializaicjos bei darbo vietos paieškoje. Planuojama tęsti veiklą ir ateinančiais metais, plėsti geografiją, daugiau informacijos apie projektą galima rasti www.zka.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas