Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 09

VSAT sraigtasparnio fiksuotose vaizduose – sieną su Baltarusija kirtę indai ir kubiečiai

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparnis antradienį Pietų Lietuvos miške, augančiame pasienio su Baltarusija ruože, užfiksavo kaip sulaikomi šeši neteisėtai valstybės sieną kirtę migrantai. Anot pasieniečių, keturi iš migrantų dokumentų neturėjo, tačiau teigė esantys Indijos piliečiai, likę du – pateikė Kubos piliečių dokumentus.

"Pasieniečiai neteisėtus migrantus pristatė į artimiausia savo objektą. Kaip visada buvo įvertintos aplinkybės, ar migrantams nėra kokių nors grėsmių. Medikų ir kitos pagalbos jiems nereikėjo, užsieniečiai jautėsi gerai. Migrantai dėvėjo šiltus ir sausus drabužius, jų avalynė buvo tinkama pastaruoju metu Lietuvoje esančioms oro sąlygoms. Vienintelis užsieniečių prašymas buvo gauti naujų kojinių – jį pasieniečiai išpildė",- rašoma VSAT pranešime.

Pasieniečiai nurodo migrantams įteikę humanitarinius paketus su maistu, vandeniu ir kitais jiems laiką lauke leisti praversiančiais daiktais. Tokie paketai pasiūlomi visiems į Lietuvą neįleidžiamiems asmenims.

"Įvertinę visas aplinkybes bei laikydamiesi šiuo metu galiojančios tvarkos, pasieniečiai minėtus 6 neteisėtus migrantus apgręžė ir nurodė grįžti atgal į Baltarusiją. Šie nesiginčydami sutiko",- teigia VSAT.

Šiemet pasieniečiai iš viso neįsileido 468 draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusių ateiti migrantų. Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti tokių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 8106. Kai kurie užsieniečiai į Lietuvą patekti bandė po keletą kartų.

Nuo pernai prasidėjusio migrantų iš Artimųjų Rytų bei Afrikos antplūdžio į Lietuvą per Baltarusiją neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. užsieniečių. Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas