Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 24

Pavasario laukime atidžiai: tirpstant sniegui būkite atsargūs gatvėje, saugokitės varveklių

Gal ne rekordinis, bet be abejo, įsimintinas snygis užklupo visus netikėtai. Tylūs, savaitę krentantys sniego kąsniai prikrėtė ir paruošė tiek pat rūpesčių kaip audringas uraganas. Ar ne metas duoti vardus įsimintiniems snygiams? Lai pirmas vadinasi Karolinos snygis.
Varvekliai
Varvekliai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Būkime tikri. Miesto viešosios erdvės, parkai žvalgomi, valomi, vaduojami, tvarkomi. Išlikime kantrūs. Šią savaitę žadama teigiama oro temperatūra teikia vilčių sniegą ir ledą kasantiems, kertantiems, laužantiems, tirpdantiems, vežantiems lauk kiemų ir gatvių prižiūrėtojams. Ko negali atlikti švelnus pliusas, tą gali padaryti didelis. Sniegą tikrai greitai įveiksime.

Net nuvalyti ir pabarstyti laiptai, takai, šaligatviai, perėjos anksti ryte pėstiesiems išlieka labai pavojingi. Treniruokime valią, neskubėkime, eikime tvirtai, lėtai bet užtikrintai. Po pietų saulė jau ištirpina nakties ledą, bet vakare, šąlant, paviršiai vėl tampa pavojingi.

Tikrai daug kur lauke verta pagalvoti apie paprasčiausią išgyvenimą. Pavojinga zona – stogai. Jie apsunkę nuo šlapio sniego, tikrina konstrukcijų tvirtumą. Pavojinga zona – varvekliai. Stovėti pastogėje pavojinga net su kepure.

Būkime kantrūs zonose, kur snygio padariniai šalinami motopjūklais. Negalvokime, kad nulaužtų šakų ir medžių niekas netvarko. Motopjūklininkai kaip ir kelininkai stichijos padarinių likvidavimo metu dėl visų dirba.

Asmeninio albumo nuotr./Nukritę medžiai
Asmeninio albumo nuotr./Nukritę medžiai

Dėmesio! Nesiartinkime prie dirbančių motopjūklininkų. Darbo saugos taisyklės tai draudžia. Ypač dabar, kai jie pjauna pavojingiausius, nevaldomus, neprognozuojamus medžius. Nebandykime loterijos – ar medis tiksliai kris ant kaktos. Pjūklui gaudžiant saugi zona yra už stop juostos arba atstumo lygaus dvigubo medžių aukščiui.

Būkime atidūs po medžiais. Daugelis šakų, kurioms buvo lemta nulūžti, jau nulūžo. Vis tik medžių lajose išIiko pavojingų kombinacijų.

Pavasario laukime atidžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas