Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 16

Šiaulių aplinkosaugininkai tęsia atliekų vežėjų tikrinimo akciją

Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių valdybos pareigūnai kovo 5–12 d. Telšiuose, Mažeikiuose, Plungėje, Rietave ir Šiauliuose įvykdė penkis atliekų vežimo reidus. Per akciją buvo vykdoma fizinių ir juridinių asmenų kontrolė dėl atliekų surinkimo ir (ar) vežimo veiklos, nustatyti 4 pažeidimai.
Atliekos
Atliekos / Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Šiaulių aplinkosaugininkai tikrino ne tik vietinius atliekų vežimus, bet ir atliekų eksportą.

Patikrinus dvi eksportuojamų nepavojingųjų atliekų siuntas nustatyta, kad 17,8 t po mechaninio atliekų apdorojimo susidariusios plastiko atliekos išvežamos į Vokietiją, o 6,2 t nikelio – kadmio plokštelių atliekos išvežamos į Čekiją. Atliekų vežimo siuntoms užpildyti tarptautiniai krovinių transportavimo važtaraščiai ir lydimieji dokumentai, informacija pateikta Vieningoje gaminių, pakuotės ir atliekų apskaitos informacinėje sistemoje (GPAIS). Pažeidimų nenustatyta.

Taip pat buvo patikrinti vietiniai atliekų vežėjai – iš viso 25 fiziniai ir juridiniai asmenys. Nustatyti 4 pažeidimai – atliekų surinkimas ir vežimas buvo vykdomas pažeidžiant atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimus.

Kaip sakė Šiaulių valdybos Telšių aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Renata Stankuvienė, pažeidėjams pritaikytos administracinės poveikio priemonės, surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal LR ANK 247 str. 17 d. (baudos dydis priklauso nuo atliekų kiekio, o baudos gali siekti nuo įspėjimo iki 4100 eurų).

R.Stankuvienė priduria, kad Šiaulių valdyba atliekų vežėjus tikrins ir toliau. „Šiomis akcijomis norime užkirsti kelią pažeidimams ir stiprinti nelegalių atliekų vežimų prevenciją“, – pabrėžia Telšių aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė.

Už at­lie­kų įve­ži­mo ar im­por­to į Lie­tu­vą rei­ka­la­vi­mų pa­žei­di­mą ir už Aplin­kos ap­sau­gos įstatymo pažeidimus at­sa­kin­giems as­me­nims bus rašomi pro­to­ko­lai ir skiriamos nuo­bau­dos. Ad­mi­nist­ra­ci­nių nusižengimų ko­dek­sas už pa­žei­di­mus nu­ma­to bau­dą nuo 30 iki 3 000 eu­rų. Už Lie­tu­vos Res­pub­li­kos ap­lin­kos ap­sau­gos įsta­ty­mo pa­žei­di­mą nu­ma­ty­ta nuo 600 iki 1 200 eu­rų bau­da.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas