Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 31

Šveicarijos avalynės gamintojas siūlo nuomotis, o ne pirkti savo gaminamus perdirbamus sportbačius

Ši naujos koncepcijos sportinė avalynė, kartu su jos nuomos paslauga, rinkoje pasirodys jau 2021 metais.
Sportininkai
Sportininkai / 123RF.com nuotr.

Portalas engadget.com praneša, jog viena šveicarų įmonė, gaminanti sportinius batelius, ketina netrukus išmėginti naują idėją. Įmonės manymu, dabar pats laikas pereiti prie lengvesnių ir aplinkai draugiškesnių bėgimui skirtų sportbačių.

Štai kodėl ši kompanija į rinką netrukus paleis savo pirmąjį visiškai perdirbamos sportinės avalynės modelį, kaip dalį avalynės nuomos paslaugos. Vartotojams bus siūloma nuomotis, o ne pirkti naują sportbačių porą. Projektas siūlo suavėtus sportbačius nusiųsti atgal – gamykloje jie bus susmulkinti, perdirbti ir virs žaliava naujiems sportbačiams.

Naujieji sportiniai bateliai yra labai lengvi ir, pasak įmonės, yra skirti avėti „profesionalų lygio varžybose“ – jie patogūs ir puikiai amortizuoja. Viršutinė dalis pagaminta iš medžiagos, gautos iš ricinmedžio pupelių, o padas – iš „Evonik“ polimero, kuris priklauso tai pačiai šeimai kaip ir viršutinioji gaminio dalis.

Grąžinti sportbačiai bus susmulkinti, sumalti ir vėl panaudoti pado dalims gaminti. Tiksliau, perdirbta medžiaga bus panaudota specialiam sluoksniui, kuris dedamas tarp bato pado vidurio ir viršutinės dalies, kad sušvelnintų smūgį, kai bėgiko pėda atsitrenkia į žemę.

Norėdami įsigyti šiuos batelius, pirkėjai turės užsiregistruoti sumokėdami maždaug 30 eurų užstatą – tiek kainuos viena sportbačių pora, šiems pasirodžius prekyboje 2021 metais. Gavę savo naujų sportbačių porą, klientai už jų nuomą mokės 30 eurų per mėnesį – bus prašoma įsipareigoti nuomotis batelius mažiausiai šešis mėnesius. Vartotojai bus skatinami keisti šiuos sportbačius kas pusmetį, kad nenuavėtų jų tiek, kad kiltų pavojus susižeisti.

Šitaip batelių avėtojai ne tik bus tikri, kad jų avalynė visada bus saugi ir patogi, bet ir nejaus kaltės, kad dėl nesaikingo vartojimo teršia aplinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas