Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aistros F grupėje: Iliasas Zouras liejo įtūžį, Davidas Blattas laidė pokštus

Rusai toliau nežino, ką reiškia pralaimėti Europos krepšinio čempionate Lietuvoje, versdami juos treniruojantį amerikietį Davidą Blattą šypsotis vis plačiau. Šeštadienį po rusų pergalės (83:67) prieš graikus spaudos konferencija virto tikru D.Blatto pokštų šou.
Davidas Blattas buvo itin geros nuotaikos.
Davidas Blattas buvo itin geros nuotaikos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

52 metų strategas šmaikščiai replikavo kiekvieną geriausias rungtynes sužaidusio auklėtinio Timofėjaus Mozgovo atsakymą, o kai atėjo eilė kalbėti jam – papylė tikrą pokštų tiradą.

„Ar šiandien atvirumo diena, ar turiu būti atviras?“ – šypsojosi D.Blattas. Išgirdęs rimtų klausimų, treneris net pyktelėjo: „Tai vis dėlto neleisite man čia tiesiog pasėdėti ir palaidyti pokštų!“ – tarė jis ir netrukus griausmingai nusijuokė.

Ar šiandien atvirumo diena, ar turiu būti atviras? – šypsojosi D.Blattas.

Kiek surimtėjęs, D.Blattas puolė girti savo auklėtinių. „Sužaidėme geriausias rungtynes šiame turnyre. Neskaičiuojant pirmų 15 minučių, puikiai gynėmės, branginome kamuolį, dalinomės juos – žaidėme kaip komanda. Esu labai laimingas“, – atviravo strategas.

Jis ypač gyrė T.Mozgovą, kuris mače su Graikija buvo rezultatyviausias (19 tšk.). „Jeigu jis taip žais ir toliau, galės visas 40 minučių praleisti aikštelėje. Manau, kad sugrįžo tas T.Mozgovas, kurį pernai iš rinktinės išleidau į NBA lygą. Ten jis nežaidė daug, o sėdėdamas ant suolo ir mojuodamas rankšluosčiu geresniu žaidėju niekaip netapsi“, – sukeldamas garsų žurnalistų juoką rimtu veidu pasakojo D.Blattas.

Paklaustas apie laukiantį F grupės grupės mačą su Makedonija ir galbūt galimybe išvengti ketvirtfinalyje akistatos prieš šeimininkę Lietuvą, D.Blattas tęsė savo šou. „O iš kur žinote, kad Lietuva bus trečia E grupėje? Čia juk gyvenimas – niekas nežino, kas nutiks vėliau, o jūs pasirodo žinote, kad Lietuva bus trečia, – su šypsena stebėjosi treneris. – E grupė yra tokia stipri, jog nesvarbu prieš ką žaisime, ketvirtfinalyje bus neįtikėtinai sunku. Kaip ir mače su Makedonija. Manau, kartu su Suomija, ji yra viena iš didžiausių šio čempionato sensacijų. Makedonai žaidžia protingą krepšinį, bus sunku, bet mes stengsimės pratęsti pergalių seriją.“

FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr./Graikijos krepšinio rinktinės treneris Ilias Zouras
Iliasas Zouras sunkiai tvardėsi iš pykčio.

Tuo tarpu D.Blatto oponento, graikus treniruojančio Kauno „Žalgirio“ stratego, Iliaso Zouro nuotaika skyrėsi lyg diena ir naktis. Įtūžęs dėl prasto žaidimo jis peikė savo auklėtinius.

„Mūsų gynyba buvo visiškas nulis. Į ketvirtfinalį patekome tik dėka geros gynybos, bet šiandien jos nebuvo. Man atrodė, kad žaidėjai tiesiog nenorėjo kovoti. Rusai nežaidė kažkaip ypatingai, mes žaidėme ypatingai blogai. Tai buvo blogiausios mūsų rungtynės. Taip, blogiausios. Ne prieš makedonus (graikai pralaimėjo 58:72, – aut. past.), o šios“, – niršo I.Zouras.

Paklaustas su kuriuo varžovu – Ispanija ar Prancūzija – labiau norėtų susitikti ketvirtfinalyje, I.Zouras jau sunkiai tvardėsi. „Man nerūpi. Man rūpi, kad mes gintumėmės. Jeigu ginsimės, galime kautis su visomis komandomis“, – įraudęs ir pakeltu tonu kalbėjo I.Zouras.

Išgirdęs, jog klausimų nebeturi, I.Zouras išeidamas dar išliejo pyktį trinktelėdamas durimis.

F grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. *Rusija 4 4 0 +43
2. *Makedonija 4 4 0 +27
3. *Graikija 4 2 2 -1
4. Slovėnija 4 1 3 -7
5. Suomija 4 1 3 -27
6. **Gruzija 4 0 4 -35

* – užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.
** – prarado net teorinius šansus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas