Mintis pagaminti Lietuvos nacionalinį patiekalą tautiškomis spalvomis šovė lietuviškų patiekalų užeigos „Agotos gryčia“ šeimininkui Egidijui Petrauskui.
„Geltona spalva – iš morkų, žalia – petražolių, raudona – burokėlių. Ir dar šiek tiek paslapties“, – šypsojosi E.Petrauskas, patikinęs, jog spalvoti cepelinai pagaminti tik iš natūralių produktų.
Nors dar tiksliai nenuspręsta, tačiau skaičiuojama, kad vieno tokio cepelino kaina dėl sudėtingo gamybos proceso sieks apie 12–13 litų.
Svarstoma ir galimybė čempionato metu gaminti ne tik tautiškų spalvų cepelinus, tačiau ir vėdarus. Visgi jų gamyba būtų dar sudėtingesnė.
Paragauti ekologiškai sveiko Trispalvės spalvų cepelino artėjančio Europos čempionato metu galės visi krepšinio mėgėjai.
Pirmieji šio unikalaus ir Lietuvoje dar nematyto patiekalo penktadienį paragavo žiniasklaidos atstovai. „Skonis beveik nesiskiria nuo įprastų cepelinų“, – kalbėjo žurnalistai.