Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po rungtynių su slovėnais ir čekais Kęstutis Kemzūra trijų žaidėjų paprašys palikti rinktinės stovyklą

Jau ketvirtadienio vakarą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sužais pirmąsias draugiškas rungtynes. Kęstučio Kemzūros treniruojami Lietuvos krepšininkai naujoje Klaipėdos „Švyturio arenoje“ jėgas išmėgins su Slovėnijos komanda.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rungtynių išvakarėse su gausiu būriu žurnalistų bendravęs K.Kemzūra atskleidė, kad pirmosioms draugiškoms rungtynėms norėjo kiek silpnesnio varžovo.

„Gal ir norėjosi pirmosioms rungtynėms kiek silpnesnio varžovo, bet iš kitos pusės – pasiruošimo etape žaisti su stipria rinktine yra išties neblogai. Nereikia bijoti net ir pralaimėti, nes be pralaimėjimų nėra pergalių. Geriau pralaimėti per pasirengimą, negu čempionato metu“, – teigė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.

Treneris atskleidė, kad jau po draugiškų mačų su slovėnais ir čekais paaiškės trijų krepšininkų pavardės, kurie turės palikti rinktinės stovyklą.

– Kuriame pasiruošimo ciklo etape šiuo metu yra rinktinė?

– Esame po dviejų sunkių fizinio krūvio savaičių. Dėl to, kad vyrai dirbo sunkiai ir nuoširdžiai, dabar esame nuovargio formoje. Bet fiziškai esame sustiprėję. Kas liečia krepšinį, mes dirbome ir taktikoje, tačiau šiuo metu dar trūksta kokybės. Tebėra daug chaotiškų dalykų. Tačiau tai yra normalu, nes dar turime daug laiko.

– Ar rungtynėse su Slovėnijos rinktine eksperimentuosite?

– Ką jūs vadinate eksperimentais? Mes žaidžiame prieš žiūrovus ir vienas iš tikslų bus rungtynes laimėti. Tačiau spręsime ir kitus uždavinius. Mums tai bus pirmasis mačas, slovėnams jau ketvirtasis. Turime žiūrėti kaip atrodo žaidėjai aikštelėje.

– Ar jau yra aišku, kurie krepšininkai žais rungtynėse su Slovėnijos komanda?

– Esame jau numatę 12 žaidėjų, tačiau šio dvyliktuko skelbti dar nenorėčiau, kadangi galutinį sprendimą priimsime po treniruotės. Kai kurie žaidėjai turi nedidelių traumų, todėl po treniruotės matysime, kaip jie jaučiasi.

– Kokia situacija yra su krepšininkų traumomis?

– Nepasakyčiau, kad traumų padaugėjo. Kai kurie krepšininkai pasiskundžia raumenų skausmu, tačiau tai nėra rimta. Tai tiesiog reakcija į sunkias fizinio rengimo treniruotes.

– Slovėnai besiruošdami čempionatui žais jau ketvirtas draugiškas rungtynes. Ar ne per vėlai Lietuvos komanda žaidžia pirmąsias rungtynes?

– Dirbame pagal iš anksto paruoštą planą. Mums buvo skirta laiko pasiruošti, o žaisti nepasiruošęs aš nenoriu. Suprantame, kad dar nesame idealios formos, bet mes tam ir žaidžiame. Tai yra pasiruošimo procesas. Jeigu pirmos dvi savaitės buvo skirtos fiziniam rengimuisi, tai dabar prasidės periodas, kurio metu mes gerinsime žaidybinius įgūdžius. Natūralu, kad kažkas gali nepavykti.

– Kokį įspūdį paliko naujoji Klaipėdos „Švyturio arena“?

– Pirminis įspūdis labai geras. Dar nespėjau apsidairyti, bet arena išties smagi ir jauki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas