Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min – General Financing“ automobilį aptarnaus profesionalai iš Vokietijos

Liepos 21 dieną (šeštadienį) įvyks „Omnitel 1000 km“ lenktynės, kurios tradiciškai pritrauks greičiausius žiedinių lenktynių meistrus ir dešimtis tūkstančių automobilių sporto entuziastų dėmesį. Palangoje startuosiančios „15min – General Financing“ komandos „Porsche 911 GT3 Cup“ vairuos broliai Nerijus ir Nemunas Dagiliai bei Benediktas Vanagas, o automobilį prižiūrės patyrusių specialistų iš Vokietijos – „SPS Automotive Performance“ komanda.
„15min-General Financing“ komandos automobilis
„15min-General Financing“ komandos automobilis / Komandos nuotr.

Įkurta 2003-aisiais, ši kompanija jau gali pasigirti didžiule sukaupta patirtimi ir sustyguotai bei operatyviai dirbančiu kolektyvu. Vokiečių lenktynių inžinierių veikla neapsiriboja vien automobilių paruošimu varžyboms. Jie aptarnauja automobilius lenktynių metu, taip pat patys organizuoja renginius. Trumpai tariant, lenktynininkas gali tiesiog atvykti ir sėsti už vairo – dėl to geram pasirodymui netrukdo jokie pašaliniai rūpesčiai.

Šiuo metu „SPS Automotive Performance“ mechanikai gali aptarnauti ne vien „Porsche“, tačiau ir bet kokio gamintojo lenktyninius automobilius. Sėkmingai tai atlikti juos įgalina pati moderniausia ir profesionaliausia technika, su kuria pasaulyje dirba tik aukščiausio lygio specialistai. Kompanijos būstinė įsikūrusi Wilsbache, vos 50 kilometrų nutolusiame nuo Vokietijos automobilizmo lopšio – Štutgarto, kuriame gaminami „Mercedes-Benz“ ir „Porsche“ automobiliai. Šiame mieste taip pat pradėti konstruoti pirmieji legendinio „Volkswagen Beetle“ automobiliai.

Neįkainojama patirtis sukaupta ne tik dirbtuvėse, bet ir „mūšio lauke“. Patys aktyviai dalyvaudami „Porsche Sports Cup“, „Porsche Supercup“ ir „Porsche GT3 Cup Challenge“ lenktynėse, kompanija sukaupusi milžinišką patirtį, susijusią su šio gamintojo automobilių specifika: jų paruošimu, aptarnavimu bei reguliavimu konkrečioms trasoms.

„SPS Automotive Performance“ komandą atstovavo net garsusis Vokietijos žiedinių lenktynių virtuozas – Uvė Alzenas. Šio sportininko karjerą vainikuoja antroji vieta absoliučioje įskaitoje prestižinėse Le Mano 24 valandų lenktynėse 1998-aisiais ir Vokietijos turistinių automobilių čempionato (DTM) vicečempiono titulas 2001-aisiais.

Iš arčiau susipažinti su „15min – General Financing“ komanda galite jau nuo trečiadienio, kuomet popiet Palangos stadione prasidės techninė komisija. Ketvirtadienį laukia pirmosios treniruotės, o penktadienį – kvalifikaciniai važiavimai trasoje. Lenktynių startas – šeštadienį, liepos 21-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas