Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kodėl policija atsisakė priverstinai nutempti automobilį, kiemsargiams trukdžiusį valyti sniegą (nuotraukos)

Verslo centro administracijos prašymu atvykęs evakuatoriaus ekipažas ilgai diskutavo, bet nesiryžo dėl tvarkos mašinų stovėjimo aikštelėje imtis drastiškų priemonių.
Automobilis su stoglangiu, sukėlęs ilgą diskusiją, kurios dalyviai taip ir nieko nesusitarė.
Automobilis su stoglangiu, sukėlęs ilgą diskusiją, kurios dalyviai taip ir nieko nesusitarė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min.lt žurnalistai ketvirtadienį atsitiktinai tapo kasdienės ir buitinės, bet teisine prasme gana įdomios situacijos liudininkais.

Policijos pareigūnas su evakuatoriaus vairuotoju pasiraitoję rankoves atvyko į verslo centro mašinų stovėjimo aikštelę, nes pastatų administracijos atstovai pranešė apie neleistinai pastatytą ir iškuopti sniegą trukdantį automobilį.

Tačiau atvykęs ekipažas nuleido rankas: nors pareigūnai suprato verslo centro šeimininkų gerus norus susitvarkyti aplinką, jie nesiryžo liesti tvarkingai palikto automobilio (nuotraukas galite pamatyti čia).

Sostinės A.Goštauto gatvėje esančio „Eikos“ verslo centro vienas iš administracijos vadovų įvykio vietoje piktinosi, kad Citroen vairuotojas pasielgė įžūliai.

Jo teigimu, vairuotojo buvo paprašyta nestatyti šioje vietoje mašinos, nes kiemsargis ketino laužtuvu išmušti ledo kanalą, kuriuo galėtų nutekėti SEB banko klientų automobiliams skirtose vietose telkšantis vanduo. Anot „Eikos“ atstovo, Citroen vairuotojas prašymui liko kurčias ir nuskubėjo savais reikalais.Verslo centro šeimininkas laikėsi nuomonės, jog mašina palikta netinkamai, trukdo, o jos vairuotoją už nekultūringą poelgį vertėtų nubausti.

Evakuatorių iškvietę verslo centro atstovai argumentavo, jog Citroen stovi beveik ant šaligatvio. Iš tiesų, vienoje vietoje kėbulas buvo „pakibęs“ virš pėsčiųjų tako, tačiau visi keturi ratai gražiai stovėjo važiuojamojoje dalyje.

Atvykęs evakuatoriaus vairuotojas su policininku iškart apsitarė, kad kirsti ledą trukdančios mašinos išvežimas, ko gero, būtų neteisėtas. Pareigūnas netgi neturėjo pagrindo nei blokuoti Citroen važiuoklę, nei fiksuoti kažkokį pažeidimą ir vėliau skirti vairuotojui baudą.

Savo ruožtu verslo centro šeimininkas laikėsi nuomonės, jog mašina palikta netinkamai, trukdo, o jos vairuotoją už nekultūringą poelgį vertėtų nubausti.

Incidento vietoje atsirado dar vienas jaunas vyras, pasiūlęs lanksčiai išspręsti susidariusią keblią situaciją. Jis sakė pažįstantis Citroen vairuotoją, todėl pamėgino jam prisiskambinti ir dar sykį paprašyti gražiuoju perstatyti mašiną. Tačiau paaiškėjo, kad jos savininkas darbo reikalais išvykęs į Širvintas, todėl Citroen liko stovėti iki vakaro.

Diskusijos dalyviams beliko išsiskirstyti. Pareigūnas verslo centro atstovui pasiūlė parašyti policijai pareiškimą.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Pareigūnas bandė verslo centro atstovą įtikinti, jog vairuotojas nepažeidė taisyklių.
Pareigūnas bandė verslo centro atstovą įtikinti, jog vairuotojas nepažeidė taisyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas