Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 04

Itališkas anekdotas: „Lamborghini Aventador“ po atnaujinimo gavo degalus taupančią „Start-stop“ sistemą

Net ir superautomobiliai skaičiuoja kiekvieną degalų lašą. Tą įrodo atnaujintas „Aventador“, kuris turės ne vieną degalus taupančią sistemą.
Lamborghini Aventador
Lamborghini Aventador / Gamintojo nuotr.

Visų pirma, „Aventador“ turės „stop-start“ sistemą. Automobilis stovėdamas spūstyje išjungs visus dvylika cilindrų. Tuo tarpu juos vėl priversti dirbti padės inovatyvi sistema, kuri naudos aukštos įtampos elektros kaupimo įrenginį. Kaip skelbia „Lamborghini“, ši sistema padės variklį užvesti per 180 milisekundžių. Taip turėtų būti sutaupoma šiek tiek laiko ir automobilis iš vietos pajudės greičiau nei dauguma kitų šią sistemą naudojančių automobilių.

Kita sistema, kuri turėtų padėti sutaupyti degalų, tai išjungiami variklio cilindrai. Ši sistema atjungs šešis variklio cilindrus ir tuomet variklis dirbs kaip šešių, eilėje sustatytų, cilindrų variklis. Ši sistema veiks, kol automobilis važiuos mažesniu nei 135 km/h greičiu. Tačiau, kai vairuotojas nuspaus akseleratorių, variklis dirbs visu pajėgumu ir bus įjungti likę šeši cilindrai. „Lamborghini“ tikina, kad vidutiniškai tai padės sutaupyti apie septynis procentus kuro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento