Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 09

BMW i8 iki 100 km/h įsibėgės per 4,5 sekundės, o šimtui kilometrų kelio pareikalaus tik 2,5 l degalų

Artėjant Frankfurto automobilių parodai įvairūs gamintojai praneša apie tai, ką demonstruos savo stenduose. BMW jau atskleidė, kad jie parodys serijinį i8, tačiau dabar praneša ir apie technines šio hibrido subtilybes.
BMW i8
BMW i8 / BMW nuotr.

Sportinis i divizijos hibridas turės 1,5 litro trijų cilindrų variklį, kuriam turbokompresorius padeda pasiekti 231 AG bei 320 Nm. Tačiau papildomas elektrinis 131 AG ir 250 Nm galios agregatas iki 100 km/h i8 išjudina vos per 4,5 sekundės.

BMW teigia, kad maksimalus hibrido greitis bus ribojamas ties 250 km/h padala, tačiau naudojant vien elektros baterijas šiuo automobiliu bus galima pasiekti 120 km/h greitį. Gamintojo duomenimis, be jokio degalų likučio su pilnai įkrautomis baterijomis i8 galės įveikti 35 km atstumą.

BMW nuotr./BMW i8
BMW nuotr./BMW i8

Hibridiniu režimu šis BMW hibridas pasižymės ne tik puikiomis dinaminėmis savybėmis – degalų sąnaudos sieks vos 2,5 l/100 km. Taigi, kelionei iš Viniaus į Kauną tereikės maždaug dvylikos litų.

Teigiama, kad visų agregatų generuojama galia per šešių laipsnių mechaninę transmisiją bus siunčiama į visus varančiuosius ratus. Keturviečio automobilio svoris sieks beveik 1,5 tonos.

Gamintojas neatskleidžia, kokia bus tiksli šio hibridinio automobilio kaina, tačiau tikėtina, kad pagal savo vertę jis konkuruos su „Porsche 911 Carrera 4S“. i8 BMW mėgėjams turėtų kainuoti maždaug 360 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas