Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 26

„Google“ autonominis automobilis kol kas nepageidaujamas

Nors „Google“ atliko patikimus bandymus su savo sukurtais automobiliais, kurie geba važiuoti be vairuotojo, mokslininkai ir JAV vyriausybės atstovai baiminasi dėl daugelio aspektų ir neskuba pritarti jų legalizavimui.
„Google“ bandomas „Toyota Prius“
„Google“ bandomas „Toyota Prius“ / „Google“ nuotr.

Pagalvojus apie kompiuterio, o ne vairuotojo valdomą mašiną bendro naudojimo kelyje, natūraliai kyla daugybė klausimų. Pavyzdžiui, kas būtų, jeigu policininkas norėtų jį sustabdyti? Kaip draudikai turėtų elgtis kilus eismo įvykiui?

Šie ir kiti aktualūs klausimai, susiję su „Google“ autonominiais automobiliais buvo diskutuojami mokslininkų simpoziume „Santa Clara“ universitete Kalifornijoje.

„Google“ atstovai teigė, kad jų transporto priemonė gali nuvažiuoti 200 tūkstančių kilometrų, nesukeldama avarinių situacijų ir nepadarydama tiek klaidų, kiek vairuodamas padaro žmogus. Be to, ji gali pasiūlyti mažesnes emisijas bei degalų sąnaudas.

Tačiau panašu, kad norint legalizuoti šį „Google“ išradimą, teks nueiti daug kelių, minti daugybę valdininkų slenksčių ir suderinti galybę teisinių, infrastruktūrinių bei su draudimu susijusių klausimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito