Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 04 22

„Hongqi L9“ – dvidešimt pirmojo amžiaus „Volga“ Kinijos oligarchams

Šanchajaus automobilių parodos lankytojų dėmesys kliuvo ne tik už naujų europietiškų, japoniškų ar amerikietiškų modelių. Progresyviai įsibėgėjanti Kinijos pramonė čia pristatė ir vietiniams oligarchams skirtus limuzinus „Hongqi L9“.
„Hongqi L9“
„Hongqi L9“ / Gamintojo nuotr.

Šis, kai kuriuos GAZ 21 bruožus turintis automobilis, kinų teigimu konkuruos su „Rolls-Royce“, „Bentley“, „Jaguar“ bei kitais prabangių markių modeliais. Po „Hongqi L9“ variklio gaubtu sumontuota 6,0 litrų V12 benzininė jėgainė su 400 AG bei 550 Nm.

Teigiama, kad serijiniai modeliai bus kiek trumpesni už šį prototipą. Būtent šis 6 metrų ilgio limuzinas buvo naudojamas „Hongqi“ kompanijos prezidento Hu Jin Tao vežiojimui. Gamyklinių L9 atstumas tarp ašių turėtų būti sumažintas iki 3435 mm.

Sklando gandai, kad šios „Made in China“ „Volgos“ kaina siektų apie 1 mln. JAV dolerių (2,64 mln. Lt), tačiau Kinijos turtuoliams tokios naujienos nebaisios. Priešingai – kaina jiems visiškai nesvarbi, nes patikimų šaltinių teigimu, šie automobiliai bus dovanojami labai svarbiems Kinijos oligarchams.

Gamintojo nuotr./Hongqi L9
Gamintojo nuotr./„Hongqi L9“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas