Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 03

Dešimt efektyviausių degalų taupymo priemonių

Portalas „Total Car Score“ įvardino dešimt efektyviausių degalų taupymo priemonių. Šios išvados sudarytos įvertinus tūkstančių automobilių šeimininkų internete vedamą apskaitą.
„Volkswagen XL1“ prototipas
„Volkswagen XL1“ prototipas / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 Technologijos

Degalų taupymas ir variklių efektyvumo didinimas šiuo metu yra vienas pagrindinių automobilių gamintojų tikslų. Jie intensyviai dirba prie šio klausimo ir galima suskaičiuoti dešimt, pačių efektyviausių priemonių, kurias šiuo metu naudoja gamintojai. Kai kurios iš šių priemonių sėkmingai naudojamos jau keletą metų, tuo tarpu kitas, dar tik ruošiamasi diegti į automobilius.

  1. „Start-Stop“ sistema. Ši priemonė naudojama tiek hibridiniuose, tiek ir automobiliuose, varomuose tik vidaus degimo varikliu. Ši sistema išjungia variklį, kol automobilis stovi spūstyje ir taip sutaupoma šiek tiek degalų.
  2. Reguliuojami vožtuvai. Ši sistema leidžia efektyviai išnaudoti variklį, sutaupyti degalų ir pagerinti variklio galią.
  3. Bepakopė pavarų dėžė (CVT). Ši pavarų dėžė leidžia varikliui dirbti pačiu efektyviausiu režimu.
  4. Aktyvi aerodinamika. Modernūs automobiliai turi aktyvios aerodinamikos sistemas, kurios veikia priklausomai nuo greičio. Nuo šiol automobilio aerodinamika nėra statiška ir prisitaiko prie greičio.
  5. Lengvos medžiagos. Automobilių gamintojai naudoja lengvas, tačiau tvirtas medžiagas. Vis daugiau gamintojų naudoja aliuminį, anglies pluoštą arba itin didelio tvirtumo plieną. Nenukenčia saugumas, bet pagerinama ekonomija.
  6. Septynių ir daugiau pakopų, automatinės pavarų dėžės. Kuo daugiau bėgių, tuo geriau. Taip galima pasiekti, kad variklis dirbtų efektyviai, o automobilis neprarastų greičio.
  7. Tiesioginis degalų įpurškimas. Ši sistema vis tobulinama ir leidžia pagerinti degalų ekonomiją, nes degalai aukštu slėgiu įpurškiami tiesiai į degimo kamerą. Taip pagerinamas degimas.
  8. Cilindrų išjungimas. Ši sistema leidžia atjungi variklio cilindrus, kai jų nereikia. Degalai nedeginami be reikalo ir taip sutaupom.
  9. „Plug in Hybrid“ sistema. Ši sistema naudojama hibridiniuose automobiliuose, kuomet baterijos skirtos varyti elektrinius variklius, kraunamus iš elektros lizdo namuose. Taip galima sutaupyti degalų, nes nereikia, kad baterijas krautų vidaus degimo variklis.
  10. Lengvieji hibridai. Tokie automobiliai naudoja mažalitražius variklius ir mažus akumuliatorius. Taip sutaupoma svorio, taip pat sumažinama kaina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento