Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 14

„Opel” grįžta į „Žaliąjį Pragarą” – Niurburgringo trasą

„Opel sugrįžo” – tai yra automobilių gamintojo šūkis 41–ąjį kartą vyksiančiose ištvermės lenktynėse Niurburgringe. Po metų, oficialiai sugrįžusi į žiedines lenktynes, „Opel“ kompanija pademonstruos ir savo automobilių ekspoziciją.
„Opel Astra OPC Cup“
„Opel Astra OPC Cup“ / „Opel“ nuotr.

Festivalio metu laukiama daugiau nei 200 tūkst. lankytojų. Jie išvys 12 privačių „Opel“ lenktyninių automobilių, visiškai naują „Astra OPC Cup“ lenktyninį automobilį bei kultiniu tapusį „Manta“ modelį.

Vienas „Opel“ partnerių „Kissling Motorsport”, lenktynėse dalyvaus su „Astra OPC” nudažytu geltona ir balta spalvomis. Šio automobilio salone bus įtaisyta kamera, todėl televizijos „Sport 1“ žiūrovai galės sekti įvykius tiesiai iš lenktynininkų kabinos. „Astra OPC“ pilotas Alexas Hofmannas tiesiogiai komentuos varžybas ir teiks išskirtines naujienas iš trasos.

Buvęs „Moto GP“ čempionato lenktynininkas turi tiesioginių reportažų patirties iš įvairių trasų. „Nekantriai laukiu to momento, kai su „Astra OPC“ dvidešimt keturioms valandoms leisimės į žiedinių lenktynių trasą. Automobilis lekia tikrai greitai ir puikiai. Darysiu viską, kad televizijos žiūrovai pajaustų tikrą lenktynių atmosferą, kurią jaučiame mes automobilio salone“, – sako A. Hofmannas. Jis su „Astra“ startuos 110 numeriu. A. Hofmanas ketina dalyvauti ir „Opel“ prekybos atstovų, partnerių susitikime, vyksiančiame svečių namuose visai šalia trasos.

Į visą parą truksiančią pramogų programą įtrauktas ir buvusio DTM lenktynininko bei Le Mans varžybų nugalėtojo Joachimo Winkelhocko susitikimas su žiniasklaida ir gerbėjais, kuriems jis ketina dalinti autografus. Taip pat bus organizuojama „pirmos eilės“ kampanija: visas 24 valandas, „Opel“ savo komerciniais automobiliais žiūrovams vežios ir nemokamai dalins sulankstomas kėdes.

„Dalyvavimas 24 valandas truksiančiose lenktynėse yra svarbus etapas visoje įmonės veiklos strategijoje ir mes aiškiai pabrėžiame savo produktų sąsają su automobilių sportu“, – sako „Opel AG“ valdybos narys, atsakingas už korporatyvinę strategiją, Dr. Thomas Sedranas.

Septynios „Astra OPC Cup“ komandos dalyvaus 24 valandų ištvermės lenktynėse. Lojalūs „Opel“ fanai stebės veiksmą „Nordschleife“ žiede ir sirgs už 300 AG „Astra OPC“ jau 13 – tą kartą. Anksčiau šios markės gerbėjai čia susirinkdavo palaikyti legendiniais „Manta B“ važiuojančių ekipažų.

Lenktynių trasa įrengta „Opel” gimtinėje. Automobilių gamintojas šventė daugybę pergalių Niurburgringo trasoje. Nuo 1993 m. fanų numylėtiniu tapo Manuelis Reuteris, profesionalų lenktynėse dalyvavęs su „Calibra V6“. Jis puikiai pasirodė DTM varžybose, o vėliau, 1996 metais, nugalėjo ITC serijose. DTM/ITC čempionate 1998 m. „Opel“ taip pat pasižymėjo STW serijoje su „Vectra“ modeliu. Prieš dešimt metų 24 val. trukusiose lenktynėse „žaliojo pragaro“ trasoje pergalė iškovota su „Astra V8“ kupė automobiliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?