Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 08

Susilankstantis automobilis iš Pietų Korėjos atveria naujas galimybes ankštose stovėjimo aikštelėse

Pietų Korėjoje, valstybėje, kur technologijos vystosi milžinišku greičiu, buvo pristatyta dar viena naujovė – susilankstantis automobilis „Armadillo-T“.
„Armadillo-T“
„Armadillo-T“ / „Armadillo“ nuotr.

Projekto idėjinis autorius, pažangaus Korėjos mokslo ir technologijų centro (KAIST) profesorius In-Soo Suh‘as, pristato automobilį, kurį pasistatyti gatvėse bus nesunku.

Išlipus iš mašinos, vieno mygtuko paspaudimu galinė jos dalis užsilenks taip, kad stovinčios mašinos gabaritai sumažės beveik du kartus. Tokiu atveju, automobilis, atrodo tilptų į bet kurią stovėjimo vietą.

Norint išvažiuoti iš ankštos vietos, automobilį iš ten ištraukti galima neišliejant nė lašo prakaito. Tereikia išsitraukti telefoną, kuriuo valdomas tokioje pozicijoje esantis automobilis ir išmanevruoti iš ankštos stovėjimo vietos, kur būtų galima nuleisti galinius ratus.

Teigiama, kad „Armadillo-T“ turi elektros variklį, kuris šiam keistam automobiliui suteikia maksimalų 60 km/h greitį, o su pilnai įkrautomis baterijomis galima įveikti 100 kilometrų. Projekto autoriaus teigimu, baterijas pilnai įkrauti galima vos per dešimt minučių.

VIDEO: „Armadillo-T“ demonstracija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento