Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 11

Titanų mūšis prasideda: „Porsche 918 Spyder“ Niurburgringe išlipo iš 7 minučių teritorijos

Ne, „Porsche 918 Spyder“ ilgoje tiesiojoje tikrai nepavytų „Bugatti Veyron“ ar „Koenigsegg Agera R“, tačiau priešingai nuo šių monstrų, naują hibridinį superautomobilį „Porsche“ išbandė Niurburgringo trasoje ir tapo pirmaisiais, su tokios klasės mašina išlipusiais iš 7 minučių teritorijos.
„Porsche 918 Spyder“ Niurburgringe
„Porsche 918 Spyder“ / „Porsche“ nuotr.

Neskaitant dviejų „Radical“ modelių, kurie šiaip jau turėtų būti vadinami ne superautomobiliais, o lenktyniniais bolidais su papildomomis posūkių bei atbulinės eigos šviesomis, „Porsche 918 Spyder“ tapo pačiu greičiausiu visų laikų serijiniu automobiliu. Superautomobiliu. Hibridiniu superautomobiliu.

Ilgą, 20,6 km „Nurburgring Nordschleife“ ratą hibridinis „Porsche“ su 887 AG įveikė per 6 minutes ir 57 sekundes – vos 2 s lėčiau nei „Radical SR8“. Iki šiol greičiausio superautomobilio Niurburgringe titulas priklausė prie bankroto artėjančiai „Gumpert“ kompanijai – jos sukurtas „Apollo Sport“ prieš ketverius metus šią trasą įveikė per 7 min. 11,57s.

Įdomu ir tai, kad neoficialiais duomenimis, „McLaren“ visai neseniai bandę savo naują flagmaną P1 iš Niurburgringo išvažiavo nuleistomis akimis – jų hibridinis superautomobilis nesugebėjo išlipti iš 7 minučių ribos. Tačiau britai rankų nenuleido – sakoma, kad Wokinge įsikūrusioje kompanijoje inžinieriai lieja prakaitą. Jų tikslas – tapti greičiausiais, tačiau britai matyt nesitikėjo, kad „Porsche“ kartelę užkels taip aukštai.

Hibridinių titanų kovoje neaiški padėtis yra su „LaFerrari“ – šio automobilio pėdsakų Niurburgringe dar nebuvo.

Grįžtant prie „Porsche“ pasiekto rekordo, reikia akcentuoti, kad gamintojas jo siekė su trijų profesionalų pagalba: legendinės ralio žvaigždės Walterio Rohlo ir nuosavais naujų automobilių bandytojais Timo Klucku bei  Marcu Liebu. Nors ir iš 7 minučių zonos išlipo visi, greičiausias buvo pastarasis vairuotojas. Jis su serijiniu „Porsche 918 Spyder“ Niurburgringą įveikė per 6 min. 57s, užfiksuodamas vidutinį 179,5 km/h greitį. Vaizdo įrašą galite pamatyti žemiau, tačiau atkreipkite dėmesį, kad rekordas fiksuojamas ne iš karto, išvažiavus iš aptarnavimų juostos.

Kaip manote, ar apčiuopiamai lengvesnį bei galingesnį „McLaren P1“ britams pavyks paruošti taip, kad šis peršoktų „Porsche“ auksarankių nustatytą ribą? Verta pažymėti, kad pirmą kartą „918 Spyder“ Niurburgringe apsilankė praėjusių metų rugsėjį, o pirmaisiais bandymais buvo pasiektas 7 min. 14 s rato įveikimo laikas – neoficialiais duomenimis, P1 pirmu bandymu buvo dešimčia sekundžių greitesnis.

VIDEO: „Porsche 918 Spyder“ rekordas Niurburgringe

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento