Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 08

„Volkswagen Super Golf GTI Design Vision Concept“ – beprotiškai ilgas pavadinimas ir beprotiška galia

Apie 150 tūkst. „Volkswagen“ grupės automobilių mėgėjų, susirinksiančių Worthersee suvažiavime Austrijoje turės progą pamatyti įdomią VW kompanijos „Golf“ koncepciją. Tiesą sakant, įdomesnę nei buvo tikimasi.
„Volkswagen Super Golf GTI Design Vision Concept“ eskizas
„Volkswagen Super Golf GTI Design Vision Concept“ eskizas / „Volkswagen“ nuotr.

„Super Golf GTI Design Vision Concept“ yra bene antras ekstremaliausias kompanijos sukurtas „Golf“ istorijoje – 2007-aisiais jie pristatė „Golf GTI W12“, tačiau šis hečbekas, nors ir neturi tiek daug cilindrų, demonstruoja išties įdomius skaičius.

3,0 litrų V6 variklis su dviem turbokompresoriais į visus varančiuosius ratus per DSG transmisiją perduos 496 AG bei 560 Nm. Bazinis GTI po variklio gaubtu turi 2,0 litrų jėgaines su 217 AG.

Volkswagen nuotr./Volkswagen Super Golf GTI Design Vision Concept eskizas
„Volkswagen“ nuotr./„Volkswagen Super Golf GTI Design Vision Concept“ eskizas

„Volkswagen“ teigia, kad šis konceptas yra pajėgus išvystyti maksimalų 299 km/h greitį, o iki 100 km/h įsibėgėja tik per 3,9 sekundės – 2,5 s greičiau nei GTI.

Automobilis bus gerokai platesnis už įprastus modelius (71 mm), tuo tarpu plačiose arkose bus 20 colių ratlankiai, apati 235/35 priekinėmis bei 275/30 galinėmis padangomis. Gamintojas sumontavo ir 380 mm skersmens priekinius bei 356 mm skersmens galinius anglies-keramikos stabdžių diskus.

Pranešama, jog „Super Golf GTI“ konceptas už įprastus GTI bus net 57 mm žemesnis bei 15 mm trumpesnis. „Mes nenorėjome atsisakyti „Golf GTI“ elementų. Mūsų tikslas buvo juos modifikuoti kuo ekstremaliau ir iš vizualinės, ir iš dinaminės pusės“, – teigia „Volkswagen“ dizaino vadovas Klausas Bischoffas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas