Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 04 19

„Volvo“ gamins „S60 Polestar“, tačiau tik išrinktiesiems australams

Praėjusiais metais „Volvo“ nustebino bene visą pasaulį, sukūrę koncepcinį „S60 Polestar Performance“. Agresyvus sedanas pasižymėjo 508 AG varikliu bei neįtikėtinai aukšta kaina. Nors ir švedai buvo apsisprendę serijinės tokios versijos negaminti, panašu, kad jie persigalvojo.
„Volvo S60 Polestar“
„Volvo S60 Polestar“ / Gamintojo nuotr.

Oficiali „Volvo“ partnerė, ruošianti šios markės automobilius lenktynėms pranešė, kad kompanijos išvien nusprendė gaminti serijinius „S60 Polestar“. Žinoma, tokį automobilį gaus ne kiekvienas panorėjęs – jų gamyba bus ribojama.

Kiekvienas žurnalistas, bandęs koncepcinį modelį teigė, kad tai yra puikus švedų atsakas į galingiausius vokiškus sedanus, todėl pradėję automobilio gamybą Australijai „Volvo“ stebės žmonių reakcijas. Tikėtina, kad pakankamai daug teigiamų atsiliepimų apie šiuos sedanus priverstų kompaniją pagalvoti ir apie kitas rinkas.

Gamintojo nuotr./Volvo S60 Polestar
Gamintojo nuotr./„Volvo S60 Polestar“

„Matėme, kad koncepcinės C30 bei S60 „Polestar“ versijos mums atnešė gausybę teigiamos reakcijos, todėl labai džiaugiamės, galėdami pranešti apie pirmo serijinio tokio automobilio gamybą“, – tvirtina „Polestar“ divizijos vykdantysis direktorius Christianas Dahlas. „Tai – labai svarbus žingsnis mūsų padaliniui, leidžiantis galvoti apie šviesią ateitį.“

Visgi, tik Australijos rinkai skirti sedanai neturės tokių įspūdingų charakteristikų, kokią rodė konceptas. 3,0 litrų, šešių cilindrų eilėje  „S60 Polestar“ variklis generuos 350 AG bei daugiau nei 500 Nm. Tokia galia beveik 1,7 tonos sveriančiam sedanui iki 100 km/h leis pagreitėti per 4,9 sekundės, tačiau maksimalus greitis bus ribojamas ties 250 km/h padala.

Tuo tarpu vienintelis „S60 Polestar Performance“ egzempliorius, apkeliavęs visą pasaulį, buvo nupirktas neįvardijamo kolekcionieriaus iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Teigiama, kad už 508 AG sedaną jis sumokėjo 300 tūkst. JAV dolerių (788,7 tūkst. Lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas