Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 16

Elektromobiliai „Ampera” ir „Volt” laimėjo „ekologiško variklio“ apdovanojimą

„Ampera” ir „Volt” sulaukė dar didesnio pasaulinio pripažinimo bei žiniasklaidos dėmesio, kuomet tapo nugalėtojais tarptautinio „Metų variklio” konkurso „ekologiškiausio variklio” kategorijoje bei nurungė 45 „žaliuosius“ konkurentus. Per 14 šių apdovanojimų istorijos metų, pirmą kartą ekologiškų variklių kategorijoje buvo apdovanoti tokio tipo agregatai. Apdovanojimų ceremonija vyko Vokietijos mieste Štutgarte.
„Opel Ampera“ ir „Chevrolet Volt“
„Opel Ampera“ ir „Chevrolet Volt“ / Organizatorių nuotr.

„Elektromobiliai „Ampera” ir „Volt” jau yra gavę per 30 tarptautinių apdovanojimų, įskaitant ir „Metų automobilis 2012“ – bet šį, vertiname kaip išskirtinį pripažinimą,“ – sako Uwes Winteris, „Opel“ automobilių grupės vadovas ir vyriausiais inžinierius, kuriam apdovanojimą ceremonijos metu įteikė britai organizatoriai, „Engine Technology International“ žurnalo atstovai. „Iki šiol, tik baterija varomi elektromobiliai buvo nepraktiški kasdieniam važinėjimui. Mūsų revoliucinė varomosios sistemos koncepcija šią kliūtį pašalina sujungiant gamtai draugišką elektrinį variklį su vidaus degimo variklio galimybėmis. Geriausias „ekologiškas variklis“ apdovanojimas yra didžiulis pripažinimas šio mūsų pasiekimo.“

Komisija sudarė 76 apie automobilius rašantys žurnalistai iš 35 šalių. Jie išrinko nugalėtojus dvylikoje skirtingų variklių kategorijų ir pripažino, kad buvo sunku apsispręsti dėl laimėtojų, nes konkurse varžėsi net 39 visai nauji varikliai.

Komisijos narys Billas McKinnonas paaiškino, kodėl „Ampera” ir „Volt” pelnė daugelio žiuri narių palaikymą: „Idėja apjungti švarios elektros energijos efektyvumą ir benzininio variklio universalumą bei patogumą  –  tapo mūsų apsisprendimo pagrindu.“  

Ekologiški, nedideli, elektra varomi automobiliai įgauna vis svarbesnį vaidmenį tarptautinėse automobilių prekybos rinkose dėl vis didėjančių degalų kainų.

„Ampera“ ir „Volt“ yra pirmieji elektromobiliai, kuriais galima keliauti gerokai toliau. 16 kWh ličio jonų baterija maitina 111 kW/150 AG elektrinį variklį. Priklausomai nuo vairavimo įpročių ir kelio sąlygų tik elektra varomu agregatu galima įveikti nuo 40 iki 80 km visiškai neteršiant aplinkos. Elektromobilių ratus visuomet suks tik baterijoje esanti elektros energija. Kai baterijoje lieka kritinis energijos kiekis, automatiškai įsijungia benzininis 1,4 l  63 kW/86 AG variklis, kuris tuo pačiu per elektros generatorių ir toliau krauna bateriją, todėl galima nuvažiuoti daugiau kaip 500 km nesustojant.

„Ampera“ ir „Volt“ jau yra laimėję tarptautinių apdovanojimų, tarp kurių ir ekologiškas „Metų automobilis 2012“. Elektromobiliai „Euro-NCAP“ saugos bandymuose įvertinti 5 žvaigždutėmis, o „Volt“ varomosios jėgos sistema, Šiaurės Amerikoje automobilinio žurnalo „Ward‘s“ buvo įvardintas geriausių variklių dešimtuke. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai